x

Vijeće roditelja: OŠ “Grbavica 1” će uručiti otkaz nastavniku-pedofilu

Otkaz je pripremljen i bit će uručen sa današnjim datumom nastavniku OŠ “Grbavica 1”u Sarajevu koji je pravosnažno osuđen zbog krivičnog djela bludne radnje nad maloljetnom osobom, potvrđeno je za N1.

Kako nam je pojasnio predsjednik Vijeća roditelja OŠ “Grbavica 1” Dalibor Tanić, otkaz će biti uručen nakon što budu obavljene posljednje konzultacije.

“Da je otkaz pripremljen potvrdio mi je roditelj koji je član školskog odbora. Uprava škole će izvršiti konsultacije sa advokatom kako ne bi došlo do tužbe zbog otkaza i nakon toga će biti uručen sa današnjim datumom”, naveo je Tanić.

Poručio je da zbog ove današnje odluke neće biti bojkota nastave.

“Vjerujem da će otkaz biti ubrzo uručen jer škola sebi zbog reputacije neće dopustiti da se bojkotuje nastava zbog ovog slučaja”, poručio je Tanić.

Iz Vijeća roditelja OŠ “Grbavica 1” danas su dali rok do 17:00 sati školi da uruče otkaz nastavniku Samiru Alihodžiću koji je jučer elektronskim putem isti poslao.

Poručili su da to ne prihvataju te da se škola mora oglasiti.

Podsjetimo, Alihodžić je inače pravosnažno prošle godine u novembru osuđen na godinu zatvora zbog bludnih radnji nad maloljetnom osobom.

Prvostepeno je proglašen krivim 2018. godine nakon što je dvije godine ranije optužen da je razmjenjivao poruke i fotografije s jednom učenicom. Slučaj su prijavili njeni roditelji, nakon čega je nastavnik priveden. U to vrijeme on je bio nastavnik sporta i tjelesnog odgoja u OŠ “Grbavica 1” i trener Odbojkaškog kluba ORT.

Međutim, nakon prvostepene presude, Tužilaštvo KS mu nije izreklo nikakve mjere zabrane što znači da je nesmetano mogao raditi kao nastavnik dok je čekao pravosnažnu presudu. Ipak ni pravosnažna presuda iz novembra prošle godine nije mnogo promijenila jer je Alihodžić tu svoju kaznu od godinu zatvora i godinu mjera zabrane da radi kao nastavnik, mogao platiti i ostati na slobodi te se samim time i vratiti na posao jer ga u tome zakon nije spriječio.

Izvor: n1info.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.