x

Vraćao se sa nastupa kući: Ovo je muzičar koji je izgubio život u strašnoj nesreći kod Kaknja!

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila kod Kaknja, na autoputu u mjestu Tičići, život je izgubio mladi Alen Omerbašić.

Podsjećanja radi, Omerbašić se nalazio u BMW-u, kada se vraćao sa svirke u Zavodovićima. U njega je direktno udarila Škoda koja se kretala u pogrešnom smjeru na autoputu i čiji je vozač, prema pisanju medija u BiH, vozio u pijanom stanju.

Obje osobe su smrtno stradale na mjestu nesreće.

Alen je bio harmonikaš i svirao je za "Dernek bend". Prijatelji bliski porodici kažu da je uvijek bio nasmijan i veseo te da je tu energiju prenosio i na druge.


"Došlo je do direktnog sudara s vozilom BMW koje se kretalo u svom smjeru. Obje osobe su poginule. Uzeti su uzorci krvi te će biti obavljeno vještačenje da se utvrdi da li je bilo prisustvo alkohola", kazala je Mirna Poljac, glasnogovornica Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona. 

"Škoda je ušla na autoput u suprotni pravac što je van pameti, i drug nam je stradao iz benda", kazao je prijatelj mladića koji je stradao u BMW-u.

"Mi ne konzumiramo alkohol, a vozač Škode je bio u alkoholiziranom stanju i ubio nam je druga", rekao je naš sagovornik, član benda u kojem je svirao i momak koji je poginuo.

.

.

.

.

.

.

.


(Avaz/Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.