x

Zenica

Zavirite prvi u novo sjedište Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK!

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Nakon što su krajem 2016. aktuelni premijer ZDK Miralem Galijašević i ministar MUP-a Nikola Arsenić položili kamen temeljac za policijski kompleks u Lukovom Polju, objekat i prateći sadržaji su izgrađeni u rekordnom roku, a Zenicablog vam donosi ekskluzivne snimke i fotografije nastale tokom i nakon gradnje.

U utorak prijepodne kompleks će biti svečano otvoren, a očekuje se niz zvanica sa državnog, entietskog, kantonalnog i lokalnog nivoa. Ovo je, po svemu, jedinstveni kompleks u BiH, te sadrži gotovo sve za potrebnu obuku policije, ali i smještaj specijalaca, koji su do sada “dijelili” podrumske prostore u Babinoj rijeci.

Ukupna vrijednost obavljenih radova iznosila je, nešto više od osam miliona KM, a finansiranje je vršeno u potpunosti iz budžeta Zeničko-dobojskog kantona. Ovaj moderni i izuzetno funkcionalni objekat, u čijem sastavu se, uz navedene sadržaje, nalazi i poligon za taktičku obuku sa tornjem za alpinizam, poligon za obuku sa preprekama, streljana, teretana, bazen namijenjen za ronilačku obuku, trim kabinet, prostorije za smještaj i obuku službenih pasa, prostorije za smještaj službenih konja i mnogi drugi sadržaji namijenjeni za edukaciju i psiho-fizičku pripremu policijskih službenika.


-Izgradnja Centra rezultirat će poboljšanjem nivoa obučenosti policijskih službenika, jačanjem policijskih kapaciteta za borbu protiv organizovanog kriminala i svih oblika teškog kriminaliteta, jačanjem sposobnosti policijskih službenika da se suprotstave svim oblicima narušavanja javnog reda i mira i jačanjem njihove spremnosti za uspješno izvršavanje najsloženijih policijskih zadataka, povećanom osposobljenošću pripadnika policijskog sastava za potragu, spašavanje i pružanje pomoći prilikom prirodnih nesreća i elementarnih nepogoda, te stvaranjem uslova za kvalitetno i zakonito skladištenje arhivske građe. Specijalna policijska jedinica koja trenutno boravi u vrlo neuslovnim prostorijama, izgradnjom Centra, napokon će dobiti odgovarajuće uslove za svoj smještaj i rad, rekao je za Zenicablog policijski komesar MUP-a ZDK Semir Šut.



Trening centar MUP-a i sjedište specijalaca MUP-a ZDK 1/4

Više na https://www.zenicablog.com/videofoto-zavirite-prvi-u-novi-policijski-kompleks-trening-centar-mup-a-zdk-sjediste-specijalne-policijske-jedinice-i-centralni-arhiv/

Posted by Zenicablog on Monday, May 14, 2018

Foto : Pahuljko

Izvor : Zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.