x

Zenica

Završen 10. memorijalni rukometni turnir “Zaim Kobilica”! (Foto)

U Zenici su odigrane utakmice za plasman na 10. međunarodnom memorijalnom turniru “Zaim Kobilica”, koji se igrao u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ proteklog vikenda.

U finalu su igrali RK Vogošća i RK Krivaja iz Zavidovića. Zasluženu pobjedu ostvarili su rukometaši Vogošće rezultatom 28:20 (16:6).

U utakmici za treće mjesto RK Konjuh iz Živinica je pobjedio domaćina turnira, RK Čelik rezultatom 37:32 (15:19).

Revijalna utakmica RK Čelik – RK Celje, na kojoj se od aktivnog igranja oprostio legendarni igrač-pivot Čelika, Aldin Begagić-Bega odigrana je od 18 sati.

Prvu utakmicu na turniru su odigrali domaća ekipa, RK Čelik i momčad RK Krivaja iz Zavidovića, a uspješniji je bio zavidovićki tim, rezultatom 27:41.

U drugom polufinalnom meču ekipa RK Vogošća je savladala RK Konjuh iz Živinica sa 34:27.

Ovaj tradicionalni rukometni turnir se održao u čast jednog od najboljih rukometaša RK Čelika svih vremena, Zaima Kobilice, koji je nastupao za reprezentacije Bosne i Hercegovine i Italije, za RK Čelik i RK Iskru, a u Italiji za ekipu Prato.

• Najbolji igrač turnira je Ombaša Ermin, igrač RK Vogošće;

• Najbolji golman turnira Mevludin Čehajić, iz RK Čelika;

• Najbolji strijelac turnira, sa 18 pogodaka, je Faris Rujanac iz RK Čelika;

• Najveća mlada nada bh rukometa je Elmas Avdić, kadetski reprezentativac BiH iz Krivaje Zavidovići.

• Nakon zvaničnih utakmica turnira, odigrana je revijalna utamica između RK Čelika i RK Celja, a posvećena je zaključivanju ugovora o prijateljstvu i dugoročnoj saradnji dva kluba sa prvakom Slovenije RK Celje koji se nalazi na prvom gostovanju kod nas.

• Dvostruki su prvaci Slovenije, u prvenstvu i Kupu i Evropskih šampiona.

• Rukometni klub Čelik je uručio za goste iz Slovenije dva priznanja:

• Priznanje „Najveća klupska nagrada Srce Čelika’’, koja je uručena generalnom direktoru RK Celja, Miroslavu Benicki, a uručio je predsjednik Čelika Pane Škrbić.

• Druga nagrada unikat ručni rad umjetnika Adnana Telalovića pod nazivom ,,Ruka prijateljstva’’ između RK Čelika i RK Celja, koju je uručio direktor kluba Čelik Kenan Merdanović.

Direktor Benicki je takođe zvaničnicima RK Čelika, Škrbiću i Merdanoviću uručio prigodne poklone.

Na kraju, RK Čelik je rukometnoj legendi Aldinu Begagiću Begi, koji je 15 godina bio pivot i kapiten RK Čelika, i za života postao legenda, lideru i rukometnom virtouzu, uručio prikladna priznanja i nagrade.

Pred početak utakmice se obratio ambasador Slovenije Demijan Sedlar.

.

.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.