x

PROGNOZA ZA BIH

Zbog visokih temperatura upaljen narandžasti meteoalarm, u utorak stiže pravo rashlađenje!

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme, a zbog najavljenih temperatura zraka upaljen je narandžasti meteoalarm.

Tokom poslijepodneva meteorolozi su najavili umjeren porast naoblake u centralnim područjima Bosne i na sjeveru Hercegovine može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu.

Temperature zraka u 08:00 sati: Sokolac 14; Bjelašnica 16; Srebrenica 17; Bugojno, Ivan Sedlo 18; Široki Brijeg 19; Prijedor, Sarajevo, Zenica 20; Bihać, Tuzla 21; Banja Luka, Doboj 22; Bijeljina, Trebinje 23; Mostar 24; Neum 26.


Foto: Ilustracija

Dnevna temperatura će se kretati od 33 do 39 stepeni celzija.

I sutra, drugog dana vikenda, bit će pretežno sunčano i vruće uz slab do umjereno jak vjetar južnog smjera. Najviše dnevne prognozirane temperature su između 34 i 39 stepeni.


U ponedjeljak će opet biti vruće, do 36 stepeni celzija. U poslijepodnevnim i večernjim satima očekuju se jači pljuskovi praćeni grmljavinom na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne lokalno slabije padavine.

I tu će biti kraj visokim temperaturama jer se u utorak očekuje maksimalna dnevna temperatura do 27 stepeni. Taj dan se prognozira djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa pljuskovima praćenim grmljavinom.

.


Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.