x

Željezničar uz pomoć suca savladao Velež na Grbavici, san o Evropi živi

Fudbaleri Željezničara savladali su Veleža u 30. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine rezultatom 2:1.

Prvih desetak minuta proteklo je bez većih uzbuđenja i u ispitivanju snaga. Željezničar je polako, ali sigurno preuzimao inicijativu nad terenom i u 20. minuti došao do vodstva.

Nakon kornera kojeg je izveo Štilić, Armin Hodžić je vratio loptu u sredinu, Amoah je poslužio Santosa koji izbliza pogađa gol Hadžikića za 1:0 i veliko slavlje navijača na Grbavici.

Nakon gola Plavih sa Grbavice, novo zatišje i bez previše uzbuđenja sa jedne i sa druge strane. Željezničar je kontrolisao igru, a Plavi su izgledali kao dosta spremniji tim.


Ipak, na poluvrijeme se otišlo bez dodatnih promjena rezultata, te je Željezničar imao prednost od 1:0.

U drugom dijelu utakmice gosti su zaigrali znatno agresivnije i krenuli po izjednačenje. U 51. minuti Lauš je sjajno uposlio Anđušića, koji se driblingom sjajno oslobodio svog čuvara i poslao je gdje golman plavih nije mogao stići za 1:1.


Nakon primljenog pogotka fudbaleri Željezničara bili su u šoku, pa je Velež iskoristio smušenost protivnika i umalo postigao drugi pogodak. U 57. minuti Wallace je dobro šutirao, ali je Muftić bio dobro postavljen i izbio loptu u korner.

Ipak, u 62. minutu Željezničar je imao priliku da izjednači. Semir Štilić je izveo korner, a lopta se direktno iz ugla zaustavila na prečki Hadžikića.


Ta prilika kao da je ponovo razbudila domaće. Igrala se 72. minuta. Haračić je iskoristio nesigurnost Hadžikića, koji se sudario sa Beganovićem nakon centaršuta Mekića, i pogodio za vodstvo plavih. Činilo se, ruku na srce, da je Hadžikić fauliran i da je drugi gol Željezničara trebao biti poništen.


I Velež je imao šansu za pobjedu. Igrala se 77. minuta, Anđušić je majstorski pronašao Haskića, a ovaj glavom promašio nemoguće, te je lopta otišla za malo pored gola.


Željezničar je do kraja meča sačuvao prednost i upisao nova tri boda koja evropski san još uvijek drže u životu.


Izvor: n1info.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.