x

Žestoki momak sa debelim dosijeom: Ovo je kum Veljka Ražnatovića, sve o njegovom mračnom životu!

Kum Veljka Ražnatovića posljednjih dana provlači se po medijima. Nikola Vavić (26), istaknuti član ozloglašene navijačke podgrupe “Alkatraz” i brat Aleksandra Vavića oduševio je mnoge vatrometom koji je priredio za Ražnatovićevo slavlje povodom rođenja sina. Inače, Nikola je jedan od trojice braće Vavića - Aleksandar, Nikola i Đuro - koji su označeni od strane policije kao deo vođa ozloglašene grupe “Alkatraz”.

Nikola ima inače debeo dosije. 

Ovo su sva djela koja mu se stavljaju na teret.

2010: Dilovanje i nošenje oružja

Nikola Vavić dobro je poznat organima gonjenja. Prve bilješke njegovom krivičnom dosijeu datiraju iz 2008. godine, kada je hapšen zbog izazivanja opšte opasnosti. Iduće godine već je privođen zbog trgovine n.rkoticima, zbog čega je godinu dana kasnije osuđen na tri i po godine zatvora. U zatvoru je proveo 2010. i 2011. godinu, sve do opšte amnestije koju je proglasio predsjednik Tomislav Nikolić 2012. godine.


2011: Prijetnje sudiji, mobilni u ćeliji

Pod istragom je bio i nakon što je osuđen na tri i po godine zatvora. Najprije, zato što je prilikom izricanja prvostepene presude prijetio sudiji Prvog osnovnog suda.

Takođe, 2012. godine, u KPZ "Valjevo", u njegovoj ćeliji pronađen je mobilni telefon.

2014: Ranjavanje i nošenje oružja

Već 2014, dvije godine nakon izlaska iz zatvora, ponovo dospijeva iza rešetaka. Uhapšen je nakon što je u noći između 30. i 31. maja 2014. na beogradskom splavu “Blejvoč” upucao i teško ranio pripadnika obezbjeđenja Roberta Radojičića (30). Nakon što je upucao Radojičića, Vavića su ostali pripadnici obezbjeđenja pretukli.

Ovih optužbi je oslobođen 2015, pošto je upucani član obezbjeđenja u sudnici promijenio iskaz iz istrage i rekao da se ne sjeća da ga je Nikola upucao.


2016: Tuča i upucavanje

Nikola Vavić ranjen je u januaru u nogu nakon tuče ispred jednog poznatog prijestoničkog noćnog kluba u samom centru grada.

Zbog tog ranjavanja uhapšen je Lazar Vukićević (26). Pripadniku “Alkatraza” je život praktično spasao policajac, koji je pojurio i uhapsio napadača koji je upucao Vavića.

2017: Tukao djevojku

Nikola Vavić osumnjičen je, a potom je i priznao da je pretukao Natašu M. (21) i njenog dečka i nanio joj teške povrede udarcima pištoljem u glavu.


Incident se dogodio na Novom Beogradu, na obali Save, nakon svađe Vavića i dečka napadnute djevojke.

Vavić je najprije, navodno, prijetio pištoljem mladiću, a kada se djevojka ispriječila između njih dvojice, on ju je udario oružjem u glavu, nakon čega je otišao sa lica mjesta.

Ubrzo je intervenisala policija, koja je uzela izjave od napadnutih, a Nataša M. je zbrinuta u Urgentnom centru, gdje je utvrđeno da joj je od siline udarca napukla lobanja.

.

.

.

.

.

Izvor: Espreso.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.