x

Znamo koji je najbolji način nanošenja kreme za lice! Isprobajte ga…

Već nekoliko sedmica koristite taj serum s čistim vitaminom C za koji kažu da “pegla” bore kao lud? Ili vam je prijateljica s fantastičnim tenom preporučila skupu kremu protiv finih borica ispod očiju, ali iz nekog razloga i dalje rezultat izostaje? Možda ste sve radili -pogrešno! Celebrity dermatolozi kažu kako je tajna u – utapkavanju proizvoda.

A ovo su neki od razloga: Utapkavanje je nježnije nego klasično nanošenje preparativne kozmetike koja se najčešće radi umasiravanjem. Naime, laganim tapkanjem proizvoda koža je nježnija, manje sklona boranju i finim linijama, dok klasičnim nanošenjem kožu vučete i “maltretirate”.

Također, utapkavanjem se proizvod apsorbuje dublje u kožu. Na taj način je lice bolje prokrvljeno i kolagen se brže proizvodi. I najvažnije: utapkavanjem proizvod možete ravnomjerno nanijeti po koži.

“Kod klasičnog nanošenja proizvoda na kožu možete oštetiti limfu, jer proizvod nanosite suprotno od smjera kruženja krvi. Zato nije rijetko crvenilo nakon nanošenja preparata na lice. To je posebno štetno za područje oko očiju”, naglašava Francesca Fusco, slavna holivudska dermatološkinja.

Iako se krema utapkava, i dalje postoji smjer nanošenja – uvijek se počne s unutrašnje strane oka prema vanjskoj. Ili pak od nazolabijalnih linija prema obrazima, ili najpraktičnije – od čeljusti pa prema gore. Zaista, sada smo sigurni kako više nećemo griješiti po pitanju dnevne njege…


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.