x

Premijer liga bih

Zrinjski teškom mukom savladao Tuzla City, gosti se propisno ispromašivali u Mostaru

Aktuelni prvak BiH u nogometu ekipa Zrinjskog upisala je izuzetno važnu pobjedu protiv Tuzla Cityja na stadionu Pod Bijelim brijegom, a konačni rezultat glasio je 1:0 za Mostarce.

Prvih pola sata nije ponudilo apsolutno ništa publici koja je bila na stadionu, igralo se između dva kaznena prostora, bez prilika, bez šuteva, odnosno bez pogodaka. Prvu pravu priliku imali su gosti u 28. minuti kada Nukić pogađa stativu, a u nastavku akcije zaprijetio je i Kostić, no nije bilo pogotka. 


Zrinjski je preko Jovića prvi put zaprijetio, ali je Fejzić odbranio, a do poluvremena gosti iz Tuzle imali su nekoliko dobrih napada u kojima su pokušali ugroziti gol domaćih. Ipak, nije bilo promjene rezultata. 


Početak drugog poluvremena u potpunosti je pripao ekipi Slobodana Starčevića, prilike su se redale kao na traci, ali kvalitetne završnice nije bilo, igrači Tuzla Cityja propustili su nekoliko sjajnih prilika, za što su u 70. minuti žestoko kažnjeni.


Strijelac pogotka bio je Nemanja Bilbija koji je donio erupciju oduševljenja domaćoj publici, a do kraja meča golman Zrinjskog Brkić odbranio je još dvije fantastične prilike gostima iz Tuzle te se pretvorio u pravog heroja svoje ekipe.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.