x

Audi

Audi RS6 e-tron na zimskim testovima

Audi A6 e-tron je u formi koncepta predstavljen u aprilu 2021. godine, nakon čega je proizvođač automobila iz Ingolstadta započeo razvoj proizvodnog modela, koji bi se trebao pojaviti na tržištu tokom 2024. godine.


Pravac razvoja je jasan, jer će ovaj budući model koristiti novu PPE (Premium Platform Electric) platform, sa baterijom kapaciteta 100 kWh, koja će se moći pšuniti snagom do 270 kW. Također, Audi A6 e-tron bi trebao imati vrhunske performase, a pokretaće ga elektromotori ukupne snage 350 kW, sa 800 Nm obrtnog momenta.


Naravno, Audi je pripremio funkcionalan prototip, kojeg su špijunski fotografi snimili tokom testova na Nürburgringu, u novembru protekle godine.

Međutim, Audi se na tome neće zaustaviti, jer planira kupcima ponuditi i sportske verzije e-trona S6 i RS6, pa su špijunski fotografi na sjeveru Švedske snimili prototip, za kojeg pretpostavljaju da je budući RS6 e-tron.


Naravno kamuflažne folije ne otkrivaju stilske izmjene, ali ne mogu sakriti velike diskove i crvene kočne čeljusi, koje se vide ispod velikih aluminijskih felgi.


Za sada nije poznato koliko snage će moći isporuiti RS6 e-tron, ali je Audijev šef dizajna, Marc Lichte potvrdio da će Budući model biti iznad očekivanja, ili kako je vlastitim riječima najavio: “went crazy”.


Izvor: automobili.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.