x

Argentina će se tresti

Boca Juniors i River Plate prvi put u finalu Copa Libertadores

Nogometaši Boca Juniorsa plasirali su se u finale Copa Libertadoresa nakon što su u dvije polufinalne utakmice bili bolji od Plameirasa.

U prvoj utakmici odigranoj u Argentini bilo je 2:0 za Bocu, dok je sinoć u revanšu u Brazilu bilo 2:2.


Abila je u 18. minuti doveo goste u vodstvo, a 0:1 je bio rezultat prvog poluvremena. Ipak, pola sata prije kraja meča bilo je 2:1 za domaće i to golovima Luana i Gomeza iz penala. Krenuli su domaći u žestoke napade, ali su gosti pitanje putnika u finale riješili golom Benedattoa u 70. minuti meča za konačnih 2:2.


Boca će se u finalu Copa Libertadoresa sastati s River Plateom i to će biti prvi put u historiji da će se veliki argentinski derbi igrati u završnici najvećeg latinoameričkog takmičenja.


Mečevi su zakazani za 7. i 28. novembar, ali su zvaničnici klubova najavili pomjeranje termina. Moguće je da će se zbog političkog samita u Buenos Airesu igrati 10. i 24. novembra.


Boca napada sedmu titulu i izjednačavanje rekorda Independientea, dok bi Riveru titula bila četvrta i prva od 2015. godine.


Duel će biti treći u nokaut fazi za Bocu i River. Boca je slavila 2000. i 2004. u četvrtfinalu i polufinalu, dok je River bio bolji 2015. u osmini finala.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.