x

Portorikanac uhapšen

Bokserski monstrum: Trudnoj ženi ubrizgao sedativ, vezao joj ruke i noge žicom, pa je ubio

Portorikanskog boksera Felixa Verdeja (27) uhapsio je FBI zbog optužbi da je ubio ženu.

Verdejo se prije nekoliko godina pojavio kao bokserska zvijezda u usponu bez ikakve kategorizacije, ali je u međuvremenu napravio brojne incidente. Čini se da je njegova priča završena tragedijom i monstruoznim činom.

On je, naime, ubio svoju ljubavnicu Marlen Rodriguez Ortiz koja je bila trudna. Potraga za njom trajala je od četvrtka.


U početku je odbio razgovarati s policijom bez prisutnosti advokata, ali u ponedjeljak oko po srednjoevropskom vremenu zadržan je od strane FBI-a i optužen za ubistvo nestale žene. Njeno tijelo, koje je bačeno s jednog mosta, pronađeno je u subotu, ali je bilo deformirano i nije se znalo da li pripada ženi koju je njena porodica prijavila kao nestalu.

"Posljednji put sam razgovarala s kćerkom u četvrtak ujutro. Išla je Verdjeu da mu kaže da je trudna i da je dijete njegovo. Rekao sam joj 'čuvaj se' jer joj je prijetio zbog trudnoće. Bojao se da bi mu to moglo uništiti karijeru", rekla je majka ubijene žene novinarima.


Portorikanski mediji pišu da je Verdejo najprije udario svoju ljubavnicu u lice nekim predmetom, zatim ju je dok je bila nokautirana vezao žicom (ruke i noge), prethodno joj ubrizgavši sedativ. Na kraju je vezao za nju težak blok i bacio ju je s mosta.

Verdejo je 2012. godine predstavljao Portoriko na Olimpijskim igrama u Londonu. U četvrtfinalu je poražen od Vasyla Lomachenka. Nekoliko mjeseci kasnije potpisao je profi ugovor s grupom Top Rank. Do danas je imao 29 borbi, 27 pobjeda, od čega 17 nokautom.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.