x

Slavni Nijemac iza rešetaka

Boris Becker proveo prvu noć u zloglasnom zatvoru: "Nema nikakve privilegije"

Legendarni njemački teniser Boris Becker osuđen je na dvije i po godine zatvora.

Razlog zbog kojeg legendarni njemački teniser mora odslužiti zatvorsku kaznu je pokušaj skrivanja novca i drugih dragocjenosti u vrijednosti od čak dva i po miliona funti u stečajnom postupku s namjerom izbjegavanja plaćanja dugova.

Kako javljaju njemački mediji, nekadašnji trener Novaka Đokovića nije se dobro osjećao kada je čuo konačnu presudu, pozlilo mu je i čuvari su ga iznijeli iz sudnice.

Smješten je u Wandstworthu, u najvećem zatvoru u Velikoj Britaniji, a prema pisanju njemačkog Bilda, nema nikakve privilegije bez obzira na slavu koju ima.


Becker je prikrio, između ostalog, informacije o posjedovanju nekoliko vrijednih nekretnina u Njemačkoj i Londonu. Također nije predao svoje vrijedne trofeje, osvojene tokom karijere, da bi podmirio svoje obveze. Riječ je o peharima za pobjedu u Wimbledonu, Australian Openu, kao i o zlatnoj olimpijskoj medalji iz Barcelone. Međutim, Becker je snažno tvrdio da nije prekršio zakon.

Sud u Londonu bio je drugačijeg mišljenja i proglasio ga krivim, pa je završio u zatvoru.


Njemački novinari otkrili su kako je izgledala Beckerova prva noć u zatvoru u kojem nema nikakve privilegije.

"Smio je obaviti samo jedan telefonski poziv", objavio je Bild, tvrdeći da Beckeru neće biti lako u zatvoru sa rigoroznim pravilima i poznat po svojim zastrašujućim čuvarima.

Slavni Nijemac u najboljem slučaju može londonski zatvor napustiti za 15 mjeseci, ukoliko bude uzoran zatvorenik, a još uvijek ima pravo na žalbu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.