x

odlijepio za novom djevojkom

Darko Lazić od vladike Stefana tražio blagoslov za brak sa Katarinom: Pjevač s vjerenicom bio na liturgiji u Hramu!

Darko Lazić prisustvovao je  prije dva dana liturgiji u Hramu Svetog Save na Vračaru, gdje je bio s djevojkom Katarinom. Njih dvoje su oko devet časova došli u Hram. 

Bili su nasmijani i sretni, ali su pjevača u jednom trenutku savladale emocije pa je zaplakao nad ikonama. Jutarnju liturgiju držao je vladika Stefan Šarić. Duhovnik im je nakon očitane molitve dao i blagoslov za brak i zajednički život.


- Darko je rano došao u hram s djevojkom. Držali su se za ruke, potom su se prekrstili i poljubili ulazna vrata. Trudili su se da prođu neopaženo, ali im to nije pošlo za rukom. Vidio sam da su se divili ljepotama hrama. Oduševljeni se, djeluje da često dolaze na ovo sveto mjesto. Bili su na liturgiji, pomolili su se i cjelivali ikone. Zapalili su i svijeće. Vidio sam da su Laziću bile pune oči suza dok je gledao u svece na kupoli. Djeluje mi kao dobar čovjek čim su ga savladale emocije. Mora da je imao težak život - priča  sagovornik koji se zatekao na licu mjesta.


Prema njegovim riječima, vladika Stefan ih je blagoslovio nakon što je održao liturgiju:

- Njih dvoje su mu prišli i vladika im je dao blagoslov. Duhovnik je porazgovarao s njima i vidio sam da su izašli sretni i zadovoljni. Spominjali su zajednički život i brak, ali ja nisam čuo detalje. Moguće da su tražili blagoslov za vjenčanje i sreću u zajednici koju planiraju. Važno je da idu u crkvu. Ovo je prvi put da sam vidio da se Lazić približio Bogu poslije svega šta je proživio u životu. Možda će ga ovo promijeniti nabolje.

Podsjetimo, Darko je nekoliko godina bio u braku sa Anom Sević, s kojom ima kćerku Lorenu. Nakon razlaza s njom upoznao je Marinu Gagić i s njom je u vanbračnoj vezi dobio sina Alekseja. Potom je bio u ljubavi s Barbarom Bobak, s kojom je planirao vjenčanje, ali veza im je pukla poslije nekoliko mjeseci.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.