x

Loši nastupi u velikim utakmicama

Džeko i dalje na udaru kritika

Ubjedljiv poraz (0:3) i loša igra u velikom rimskom derbiju uzburkali su duhove u Romi, ali i u medijima bliskm ovom klubu.

Pročitaj više:

"Neadekvatan kapiten"

A, kako to inače biva u fudbalu, bez obzira na prošlost, na udaru kritika su uglavnom igrači od kojih se najviše očekuje i za koje se smatra da mogu u određenom momentu donijeti prevagu.

Tako se na udaru kritika našao i bosanskohercegovački napadač i kapiten Rome, Edin Džeko, za kojeg pojedini novinari koji prate rimski klub smatraju da ne može biti kapiten tima.

"Neadekvatan kapiten. Edin je odličan igrač, njegovba historija u Romi je važna, ali on ne može biti kapiten ovog tima, a možda ni bilo kojeg drugog. Ako se u derbiju nađete nakon 20 minuta s dva gola zaostatka, zatim tri, emocionalna insuficijencija boli, to je udarac za oči i srce. Od kapitena do kapitena, od De Rossija do Džeke, doživljava se veliki pad. Ovakav tim ne može postaviti tako mlitavog vođu na čelo čopora. To je znak predaje, odmah od trenutka kada ste mu stavili traku na ruku. Kapiten tima ne mora nužno značiti i tehnički lider već onaj koji zna kako vrisnuti u pravim trenucima. Takav uticaj nije došao od Džeke. Ravna linija, Samo poruke predaje", nakon poraza u derbiju napisali su italiajnski mediji.

No, to nije sve. Danas su "iskopali" podatke koji ne idu na ruku najboljem igraču Rome u posljednjih nekoliko godina. Naime, Džeki zamjeraju loše predstave u takozvanim velikim mečevima.

U posljednje dvije sezone u 18 mečeva sa Juventusom, Interom, Milanom, Napolijem, Atalantom i Lazijom, bosanskohercegovački napadač postigao je samo pet pogodaka, odnosno pogađao je svakih 284 minute.

Premalo, smatraju italijanski mediji, za igrača koji godišnje zarađuje 7.5 miliona eura i koji bi prema njihovom mišljenju u tim velikim mečevima trebao biti prevaga na strani Rome.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.