x

Zenica

Fortuna preko penala do pobjede! (Foto)

Odigrane su sve utakmice 11. kola kantonalne lige Zeničko – dobojskog kantona (ZDK), sezona 2022/2023 (posljednje kolo prvog dijela sezone).

U 11. kolu domaće ekipe su ostvarile tri, gostujuće dvije pobjede, a jedna utakmica je završena neriješeno. Na šest susreta postignut je 21 gol, 3,5 po utakmici.

Jesenji prvak je zasluženo ekipa NK Nemila, koja je u nizu od 19 pobjeda, a 16.-ta od kako je u klubu trener Aidin Mahmutović. Današnjom gostujućom pobjedom u derbiju, to su i dokazali.

Aidin je svoju igračku karijeru počeo u NK TOŠK, a nakon toga slijedi njegov uspon. U karijeri je igrao u NK Čelik, Teplice, Plzen, Usti nad Labem,Tuzla City, a nastupajući u Češkoj igrao je i ligu prvaka.

Inače, nogometni klub Nemila, iz istoimenog mjesta, igra jednu od najboljih sezona još od dalekog prijeratnog vremena. Do 1992. godine djelovao je pod imenom FK “Bistričak” Nemila. Kroz klub su prošle brojne generacije fudbalera, kako iz Nemile, tako iz okolnih mjesta koja gravitiraju Nemili (Topčić Polje, Vranduk, Novi Vranduk, Orahovica, Begov Han…), kao i brojni fudbaleri iz Zenice i Žepča.

U poslijeratnom periodu klub je dobio novi zamah, tako da je omasovljen rad, izvršena rekonstrukcija i modernizacija stadiona, te je uz pomoć lokalne zajednice i privrednika Nemile, klub dobio znatno bolju sportsku infrastrukturu.

Derbi FK Liješeva – NK Nemila 0:3 posmatralo je oko 500 gledalaca, među kojima je bio veliki broj navijača Nemile.

Sa utakmice u Zenici, NK Sporting – NK Fortuna 0:1 donosimo i foto galeriju.

Evo rezultata 11.kola i strijelci:

Sporting – Fortuna 0:1 –(Almedin Pjanić u 81′ iz penala);

Liješeva – Nemila 0:3 – (Emrah Skopljak u 25′, te Nudžeim Imamović u 83′ i 90′);

Čelični grad – Novi Šeher 6:1 – (Haris Čajlaković u 28′, 45′ i 57′, Irnis Spahić u 45’+3′, Dino Hinović u 69′, Belmin Čakrama u 77′ autogol/ Emin Adilović u 73′);

Proleter – Borac Tetovo 1:1 – (Adnan Žižo u 18’/ Erman Selimović u 43′);

Napredak – Vareš 3:2 – (Kenan Kurdić u 6′, Enid Ljevaković u 18′ i Ernad Hasanbašić u 85’/ Adin Zanović u 66′ i Mihael Krajinović u 83′);

Zmaj –Pobjeda 3:0 –(Nerman Mušinbegović u 38, Elmir Puščul u 45′ i Anes Mulahasanović u 70′ iz penala.

Nakon 11. kola (posljednje kolo jesenjeg dijela prvenstva) na čelu tabele je NK Nemila sa 29 bodova i ona je jesenji prvak u kantonalnoj ligi ZDK, drugi je Čelični grad sa 28, treći FK Liješeva 24, četvrta Fortuna ima 21, peti Zmaj ima 20, šesti Borac Tetovo sa 17, sedmi Vareš ima 13, osma Pobjeda sa 10, deveti Novi Šeher ima 9, deseti Napredak 9, jedanaesti Proleter ima 6, dvanaesti Sporting ima 3 boda.


.

.

.

.

.

Pahuljko / zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.