x

Fotografije s lica mjesta: Bivšoj vjerenici Vuka Moba zapalili diskoteku!

Nepoznati počinioci sinoć su u Linzu zapalili diskoteku koja je u vlasništvu bivše vjerenice Vuka Moba, Biljane Savić. Najveća diskoteka u dijaspori Imperio u Linzu sinoć je zapalilo nekoliko, za sada, nepoznatih osoba, a u požaru je povrijeđena jedna osoba koja se trenutno nalazi u bolnici. Kako pišu austrijski mediji povrijeđeni je iste večeri i operisan.

Austrijski Tips.at piše kako vatrogasci o požaru obaviješteni u petak uveče oko 21:30 sati. Kada su hitne službe stigle, već je otkrivena značajna količina dima. 22-godišnjak je spašen od strane vatrogasnih službi koristeći vazdušne ljestve iz prostorija koje su se nalazile na trećem spratu. 

35-godišnjak je zadobio prelom noge, vjerovatno u bjekstvu od požara. On je odveden u bolnicu i operisan je iste noći. Povrijeđeni još nisu mogli biti ispitani.


Uzrok požara još nije poznat, te je sve u fazi istrage. Noćni klub u vrijeme požara nije bio otvoren, a večeras, 6. aprila je trebao nastupiti Halid Bešlić. 

- To što se sinoć desilo je nezapamćen vandalizam. Biljanina diskoteka je zapaljena prije samog otvaranja. Jedna osoba je povrijeđena. Prebačena je u bolnicu. Sumnja se čak da je ona umiješana u sve ovo. Koliko sam čuo, policija je na tragu napadačima - kaže izvor blizak Biljani i dodaje:


- Do sada se nije dogodio ni jedan incident u ovoj diskoteci, nije mi jasno zbog čega bi bilo ko tako nešto učinio. Sve velike zvijezde su pjevale u toj diskoteci - tvrdi sagovornik Srpskog telegrafa.

Izvor je takođe otkrio kako se vlasnica lokala trenutno osjeća, nakon incidenta:

- Biljana je potrešena zbog cijele situacije. Nije joj svejedno - završava izvor.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Republika.rs/Tips.at/
Foto: Fotokerschi.at/Bayer

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.