x

Korejska luksuzna limuzina stigla u Evropu

G90 je vrhunski model koji nudi Genesis, premijum brend korejskog giganta Hyundaija, a trenutno ga mogu vidjeti posjetioci Gudvud festivala brzine.


Obe verzije, standardna i produžena, stigle su u Evropu i već se nude na određenim tržištima. Preciznije, Genesis G90 je trenutno dostupan u Švajcarskoj i Njemačkoj.

Podsjećanja radi, Genesis G90 debitovao je 2021. godine, ali ovaj model tek sada stiže u Evropu. Iako se automobil vizuelno ne razlikuje od verzije sa korejskim specifikacijama, proizvođač kaže da je prilagođen evropskim ukusima.

Lorens Hamilton, direktor Genesis Motor Europe, rekao je da su učinili "značajne napore u razvoj i fino podešavanje voznih karakteristika, dinamike i osjećaja koje G90 pruža".

On je dodao da će evropski automobili biti "luksuzno specificirani" i standardno će biti opremljeni "najboljom i najnovijom tehnologijom, luksuznom i bezbjednosnom opremom".

Podsjetimo, G90 je prilično veliki automobil. Standardna verzija meri 5275 mm, dok se produžena varijanta sa 190 mm većim međuosovinskim rastojanjem proteže na čak 5465 mm.

Očekuje se da će model biti ponuđen u kombinaciji 3.5 V6 motora sa 380 KS i 415 KS u AWD, produženoj verziji. Mjenjač je automatski sa osam brzina.

Genesis G90 u Koreji startuje sa 65.606 evra, dok će u Evropi biti znatno bliži cijenom njemačkim rivalima, poput Mercedesove S klase, koja košta od 111.700 evra, prenosi b92.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.