x

Lažni sladoled od čokolade i keksa!

Prebacite sladoled u plastičnu posudu i stavite na zamrzavanje preko noći, a minimalno tri sata.

Sastojci:

500 ml slatkog vrhnja

2 žumanca

1 sjemenka kardamoma

250 g čokolade sa 70% kakaa

keks po želji

Priprema:

Polovinu slatkog vrhnja zakuhajte sa zdrobljenom sjemenkom kardamoma. Kad provrije, izvadite sjemenku i oprezno ga prelijte preko žumanjaka da ne biste dobili kajganu.

Dodajte i izlomljenu čokoladu (idealno naribanu) i sve promiješajte kako bi se sastojci ravnomjerno povezali.

Ohladite smjesu.

Drugu polovinu slatkog vrhnja izradite mikserom dok ne dobijete čvrsti šlag pa te dvije komponente umiješajte dok se ne sjedine. Prebacite sladoled u plastičnu posudu i stavite na zamrzavanje preko noći, a minimalno tri sata.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.