x

Propušta derbi protiv Željezničara

Loše vijesti za Sarajevo: Tatar van terena tri sedmice

Fudbaleri Sarajeva večeras igraju u gostima protiv Širokog Brijega zaostalu utakmicu četvrtog kola Premijer lige BiH.

Husref Musemić i ma dosta problema ove sezone s povrijeđenim igračima, a na toj listi sada je i Benjamin Tatar koji je bio ponajbolji igrač Sarajeva u dosadašnjem dijelu sezone.

Tatar večeras ne igra protiv Širokog Brijega, a kako stvari stoje van terena će biti još tri sedmice. Nakon detaljnih pregleda utvrđeno je da Tatar ima problema s trbušnim zidom i prema prvim prognozama mora na pauzu oko tri sedmice što znači da neće biti u konkurenciji za okršaj protiv Željezničara ove subote.

Kako smo već ranije pisali Tatar se neko vrijeme žalio na bolove u stomaku, te su u klubu odlučili da odrade detaljnije preglede kako bi znali o čemu se radi.

"Kod Benjamina Tatara dijagnosticiran je sindrom bolnih prepona. Pored toga nalaz je pokazao i hronični entezitis aduktora. Trenutno se provodi fizikalna terapija dva puta dnevno u kombinaciji sa medikamentoznom terapijom", rekao je doktor Reuf Karabeg.

Sigurno da će Tatarov izostanak biti veliki problem za Musemića jer je ovaj igrač bio u jako dobroj formi od početka sezone.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.