x

Mulaomerović napustio Slobodu

Nekadašnji selektor košarkaške reprezentacije BiH preuzeo KK Cedevita Junior

Sada već bivši trener tuzlanske Slobode i nekadašnji selektor našeg košarkaškog nacionalnog tima, Damir Mulaomerović, novi je šef struke KK Cedevita Junior.

Novi član elitnog košarkaškog ranga u Hrvatskoj danas je službeno predstavio Mulaomerovića kao novog šefa struke. Mulaomerović će na klupi hrvatskog kluba naslijediti Marka Trninića, a direktor kluba Tomislav Zebić za službenu stranicu je istakao:

"Na početku moram zahvaliti dosadašnjem treneru Marku Trniniću za sve što je napravio u klubu, od onih juniorskih naslova prvaka Hrvatske s Cedevitom Zagreb do činjenice da je Cedevitu Junior vodio u ovim kriznim pandemijskim sezonama i doveo je u HT Premijer ligu. On je mladi stručnjak i želim mu puno sreće u dugoj i uspješnoj trenerskoj karijeri koja je zasigurno pred njim. Cedevita Junior ide dalje u svom smjeru kojeg smo odredili prije dvije godine a to je da bude rasadnik kvalitetnih mladih igrača koji će u našem klubu dobiti priliku uz najbolje uslove za rad u Domu košarke Cedevita."

Direktor kluba biranim riječima je govorio i o Mulaomeroviću.


"Vjerujem da ćemo, kako smo do sada, i s novim trenerom Damirom Mulaomerovićem dizati taj cilj izvrsnosti i dodatno se pozicionirati na hrvatskoj košarkaškoj mapi. O Damiru Mulaomeroviću igraču, s ogromnim iskustvom ne treba trošiti puno riječi, sve je rečeno i sve se zna, a o njemu kao treneru reći ću samo da dovoljno govori činjenica da smo upravo njega odabrali da nas pozicionira kao klub s velikim razvojnim, ne toliko i pošto, poto rezultatskim ambicijama. Vjerujem da ćemo u jednom dugoročnom ciklusu s njim na čelu štaba ostvariti svoje planove i da će mnogi mladi talenti odabrati upravo Cedevitu Junior za svoj klub u kojem će graditi svoje uspješne karijere. Želimo mu dobrodošlicu, a nama svima nastavak uspješnih i kvalitetnih sezona", istakao je Zebić.

Svoje impresije nakon potpisivanja ugovora iznio je i sada već bivši trener Slobode.

"Kada sam u razgovoru s direktorom Zebićem saznao plan i program, koncept priče, nakon dobrog posla i ulaska u HT Premijer ligu, nisam dvojio o dolasku, kao i sama činjenica da idemo u projekt s mladim igračima i pričom koja će sigurno biti pozitivna u hrvatskoj košarci. Sve se zapravo odigralo brzo i, kažem, nisam dvojio niti trenutka o dolasku u klub. Neće biti lako, taj koncept s mladim igračima je možda i najteži put ali sigurno je najispravniji. Čeka nas dosta izazova ali ja sam spreman i ako sastavimo dobru, mladu, potentnu ekipu mislim da ćemo imati što za reći u hrvatskom prvenstvu. Nisu postavljeni visoki rezultatski kriteriji i najvažnije je da igramo dobru košarku, da izbacimo par mladih igrača, da nekim mladim igračima damo priliku. Zahvalio bih se i predsjedniku Slobode Aidu Berbiću, gdje sam proveo predivnu godinu i pol, mojoj Slobodi koja je imala razumijevanja za sve i nije postavljala prepreke za ovaj moj entuzijazam koji sam s veseljem prihvatio", rekao je Mulaomerović i dodao:


"Mislim da je Cedevita Junior sa svojom infrastrukturom i radom, svemu onome što nas čeka, fantastičan projekt i imat ćemo na raspolaganju sve ono što nam treba. Nadam se da će nas pratiti i rezultati kao nagrada za sav trud i energiju koju ćemo uložiti. Ja sam u svakom slučaju sretan što sam tu, što ću biti dio jednog takvog projekta, pogotovo što je riječ o projektu s mladim igračima."

"Ja sam sebi stavim neke ciljeve i naravno da neke stvari uvijek hoćemo što bolje. Treba biti i realan i vidjeti koliko i kako možemo kada sastavimo momčad. Mada, ja sam jako optimističan što se tiče rezultata. Najvažnije je da mi sami sebi stavimo neki cilj pa dokle stignemo. Činjenica je da nema nekog velikog rezultatskog pritiska i to za mlade igrače može biti olakotna okolnost, tako da bez presinga rezultata mogu svoj talent, trud i energiju iskazati na najbolji mogući način. Što se dolazaka tiče mislim da ćemo biti privlačni mnogim mladim igračima. Oni svakako znaju što dobivaju kada dolaze ovdje. Mislim da u Hrvatskoj ima talentiranih igrača i vidjet ćemo kako ćemo se postaviti i u okviru našeg proračuna. Vjerujem da ćemo mnogima biti zanimljivi."


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.