x

Novi Lamborghini još agresivniji (VIDEO)

Najnoviji Lambo je plug-in hibrid, ali ne brinite, jer uprkos elektrifikaciji, novitet iz Sant'Agate nije izgubio ništa od svoje reputacije. Naprotiv, sada je još brži i agresivniji, baš kao što njegov izgled i podaci na papiru sugerišu.


Revuelto je izašao na stazu Automotodromo Pjero Tarufi u Valelungi, nedaleko od Rima. Za volanom je profesionalni trkač Andrea Kaldareli, koji je izvukao maksimum iz ove mašine sposobne da ubrza do 100 km/h za 2,5 s i dostigne 350 km/h.

Podsjećanja radi, Revuelto koristi plug-in hibridni pogonski sklop, koji se sastoji od 6.5 V12 sa tri elektromotora, a sinergijski efekat je čak 1015 KS!

A kada volan sjedne Kaldareli, član Lamborghinijeve Squadra Corse, jasno je bilo da ćemo vidjeti superzanimljivu vožnju sa dosta atraktivnih manevara.

Na kraju je pohvalio dinamiku vožnje automobila, isporuku snage i osmostepeni mjenjač. Naravno, ovom modelu nije potrebna dodatna reklama jer je rasprodat dvije godine unaprijed. Prve isporuke počinju u posljednjem kvartalu ove godine.


(b92)



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.