x
23.05.2023 / prije 11 mjeseci

ide sa djevojčicom na maturu

O sramnom obrazloženju škole ne bih: Seka Aleksić se čula sa ocem djevojčice s kojom ide na maturu, a evo kad će i sa njom!

Učenica osmog razreda OŠ "Petar Petrović Njegoš" u Vrbasu mjesecima je trpjela poniženja svojih školskih drugara zato što je romskog porijekla, a za to se saznalo tek kada je porodični prijatelj njenih roditelja na Fejsbuku objavio šta se dešava.

Pjevačica Seka Aleksić čim je vidjela objavu na društvenim mrežama javila se porodici i obavijestila ih da će ona da ide sa djevojčicom na maturu, budući da niko od njenih vršnjaka nije htio da ide sa njom. Aleksićeva je danas na svom Tviter nalogu napisala da se čula sa porodicom i da još treba da se čuje i sa djevojčicom, koja je oduševljena što će sa pjevačicom da dođe na matursko veče.


- Danas ću se čuti i sa djevojčicom. O sramnom obrazloženju škole ne bih. Time treba da se bave institucije. Javiću vam sve oko mature - napisala je Seka.


Podsjetimo, sve je počelo kada je jedna korisnica na Tviteru objavila priču o djevojčici koja trpi nasilje od strane svojih vršnjaka u OŠ "Petar Petrović Njegoš" u Vrbasu. Ovaj gest popularne pjevačice uslijedio je nakon obavještenja žene koja je iznijela strašne detalje o psihološkom zlostavljanju.


- Djevojčici su u školu donijeli bakarnu žicu da bi je ismijavali jer je Romkinja, u smislu vi skupljate bakar, pa evo da učestvujemo. Otac vozi kamion po Evropi, a majka drži cvjećaru. Niko ne želi s njom na maturu... I svi ćute! Tako učestvuju u nasilju. Je l' ovo Srbija koju hoćemo? - napisala je nepoznata žena, a Seka je odmah odlučila da stane uz djevojčicu i bude joj velika podrška.

.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.