x

Riba na meniju

Pastrmka s bademima

Servirati s kuhanim povrćem ili krompirom, a ukrasiti kriškama limuna

Sastojci:

4 pastrmke,

120 g badema,

100 ml maslinovog ulja,


malo sitno sjeckanog peršuna,

2 limuna,

brašno,

so i biber.


Priprema: 

Pastrmke dobro očistiti, posoliti i pobiberiti (spolja i unutra), poprskati limunovim sokom, uvaljati u brašno i ispržiti na ulju.

Popariti bademe, skinuti im ljusku, isjeckati na listiće i propržiti na ulju dok ne dobiju boju. Bademe istresti na pržene pastrmke.


Na preostalom ulju od prženja badema iscijediti limun, dodati sitno sjeckani peršun, kratko prodinstati i preliti preko pastrmki. Servirati s kuhanim povrćem ili krompirom, a ukrasiti kriškama limuna.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.