x

NAJBOLJI BH. BOKSER

Početkom juna Iron Puki brani titulu prvaka Evrope: Izazivač višestruki prvak Francuske

Iron Puki je u završnoj fazi zahtjevnih i vrlo teških priprema, koje su trajale protekla tri mjeseca te smatra da je spreman i gladan borbe


Najbolji bh. bokser Edin Puhalo, poznatiji kao Iron Puki, branit će 3. juna titulu prvaka Evrope na bokserskom spektaklu kojeg organizuju 01NE Sport Menagment GmbH i promoter Danijel Todorović u njemačkom Baden-Vurtembergu.

Izazivač višetruki prvak Francuske

Izazivač našem šampionu će biti višestruki prvak Francuske Siril Makiadi, koji je najrangiraniji protivnik s kojim se naš bokser do sada susreo. Njegov skor je impresivan s 14 pobjeda, dva poraza i dva neriješena meča. Trenutno je u nizu od pet uzastopnih pobjeda i dva neriješena meča.

Iron Puki je aktuelni WBA prvak Evrope sa sjajnim skorom od 22 pobjede, jednim porazom i 21 nokautom. Trenutno je sedmi izazivač za svjetskog prvaka u elitnoj i najstarijoj bokserskoj diviziji WBA. Podsjetimo, Puki je titulu osvojio prošle godine u oktobru protiv bivšeg dvostrukog izazivača za svjetskog prvaka Romana Golovaščhenka iz Ukrajine tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Završna faza priprema

Iron Puki je u završnoj fazi zahtjevnih i vrlo teških priprema, koje su trajale protekla tri mjeseca te smatra da je spreman i gladan borbe.

Ovo mu je najrangiraniji i ujedno jedan od najboljih protivnika s kojim se dosad suočio.

- Makiadi je visok i veoma opasan borac, ali ja sam kvalitetno trenirao i pripremio se bez povreda. Zajedno sa svojim timom uvjeren sam da imamo odgovarajuću taktiku za protivnika - istakao je Puki.

Ulog je velik

Ulog je velik, ali istovremeno je i velika motivacija jer bi pobjeda lansirala Pukija u sam vrh WBA liste izazivača za svjetskog prvaka, kao i na globalnoj BoxRec stranici gdje su obojica vrlo blizu na listi. Iron Puki se zahvaljuje svim svojim prijateljima i sponzorima na podršci, a obećava da će dati sve od sebe kako bi pojas ostao u našoj Bosni i Hercegovini.

Gledatelji će moći uživati u borbi u direktnom TV prijenosu na FACE TV.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.