x

PREMIJER LIGA

Posljednji pokušaji Sarajeva da dospije do Evrope: Sloboda ga dočekuje u Tešnju

Trenutno, Tuzlaci vode grčevitu borbu za opstanak i ovaj susret dočekuju s novim trenerom Danijelom Pranjićem


Ostale su još dvije utakmice 24. kola m.tel Premijer lige, koje se igraju danas, a svakako je u centru pažnje duel starih rivala na Tušnju gdje Sloboda dočekuje Sarajevo.

Trenutno, Tuzlaci vode grčevitu borbu za opstanak i ovaj susret dočekuju s novim trenerom Danijelom Pranjićem, a posljednjih dana u gradu soli vlada velika euforija i očekuju se pune tribine.

- Mislim da smo uspjeli u većem dijelu sve odraditi. Bilo je dosta posla i još ga ima, ali spremni ćemo dočekati Sarajevo. Ta utakmica nam je svima od velike važnosti. Od prve minute ćemo se postaviti napadački i tražit ćemo bodove koji su nam sigurno jako bitni. Sigurno neće biti lako, Sarajevo je dobra ekipa, pogotovo individualno. Imaju dosta dobrih igrača. Znamo njihove kvalitete, pokušat ćemo to neutralizirati. Volio bih da Sarajevo dođe otvorenog garda kao što ćemo mi biti od prve minute, pa da se "potučemo" na terenu i da vidimo ko je u ovom trenutku bolji - rekao je Pranjić na konferenciji za medije uoči utakmice.

Posljednja prilika

Dok s druge strane je koševski ligaš kojem je ovo vjerovatno posljednja prilika da se ozbiljnije uključi u borbu za Evropu nakon jučerašnjih poraza Željezničara i Širokog Brijega.

Sve osim tri boda Sarajevu nije dovoljno, a dolazak na utakmicu najavile su i Horde zla.

- Nama je drago što ćemo napokon nastupiti na jednom dobrom terenu. Vjerovatno pred punim tribinama stadiona Tušanj, gdje ćemo napokon osjetiti taj pravi nogometni ambijent. Mi smo proteklu pauzu iskoristili na pravi način, radili smo na stvarima koje nisu bile dobre u prethodnim utakmicama. Dobro smo se spremili - kazao je trener Sarajeva Mirza Varešanović.

Ambiciozan odlazak

Dodao je i to da od ambicija neće odustati.

- Naravno da idemo u Tuzli da ostvarimo dobar rezultat, a to je u našem slučaju pobjeda. Sloboda je čvrsta, kvalitetna, iskusna ekipa. Pogotovo s novim trenerom, koji je novo ime i koji će donijeti neki dodatni kvalitet i novu energiju. Stoga očekujem jednu dobru Slobodu, koja će biti veliki problem svim ekipama - istakao je.

Utakmica Sloboda - Sarajevo na rasporedu je u nedjelju od 16 sati, na Gradskom stadionu Tušanj.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.