x

ŠIRE SE ENORMNOM BRZINOM

Požari zahvatili Hrvatsku: Vatra prijeti kućama kod Dubrovnika, kanaderi sletjeli zbog orkanskog vjetra!

Požari su zahvatili veliki dio Hrvatske, a kako javljaju vatrogasci, postoji opasnost da vatra dođe do kuće na nekim područjima.

Požari su zahvatili nekoliko dijelova Hrvatske među kojima je i Dubrovnik gdje su trenutno aktivna dva požara na obali, a koja se šire velikom brzinom.

U Dubrovačkoj župi požari bukte od sinoć, a za gašenje su angažovani tri kanadera i 130 vatrogasaca. U popodnevnim satima vatra se počela širiti zbog jakog vjetra. Kako javljaju hrvatski mediji, zbog požara detoniraju se ostaci mina na brdu iznad Petrače.

Kako je za Index.hr rekao Stjepan Simović, vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije, stanje na terenu nije dobro.


"Nakon sinoćnje borbe i svega dobrog što smo napravili, jak vjetar tokom cijelog dana i ekstremno jak vjetar tokom popodneva sve je digao ponovno u zrak. Opet imamo požar, možda teži i zahtjevniji. Trenutno ne prijeti kućama, ali je jako izvjesno da će se to dogoditi", rekao je.

On je kazao da kanaderi trenutno ne mogu gasiti požare zbog vjetra koji stvara nemoguće uslove za rad i jake turbulencije.

U poslijepodnevnim satima planuo je požar u Segetu nedaleko od Trogira. Na terenu su tri vatrogasna društva - Trogir, Kaštela i Split. Na terenu je oko 60 vatrogasaca i vatrogasnih vozila, ali i u ovoj regiji gašenje požara otežavaju jaki udari vjetra.


Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Hrvatske, u gašenju požara u Segetu Gornjem kod Labinštice u Splitsko-dalmatinskoj županiji sudjeluju i tri Airtractora.

Još jedan požar je buknuo kod Cavtata. Dojava je stigla sinoć, a vatra je zahvatila travu, nisko rastinje i makiju.

"Na intervenciji gašenja požara sudjeluju Intervencijska vatrogasna postrojba Dubrovnik, JVP-ovi Dubrovački vatrogasci, Dubrovačko primorje i Konavle, DVD-ovi Čilipi, Putnikovići i Župa", izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.