x

Šef Red Bula: Pokušaćemo da pobijedimo u svim trkama do kraja

Prvi čovjek trenutno najdominantnijeg tima Formule 1 Kristijan Horner izjavio je poslije nove "duple pobjede" njegovih aduta da bi takav scenario mogao da potraje.

Na trci za Veliku nagradu Belgije, na stazi "Spa Frankošam" Maks Ferstpen je stigao prvi, a Serhio Peres drugi pa je time nastavljena nevjerovatna dominacija "Bikova" ove sezone.

Vozači Red Bula pobijedili su u svih 12 dosadašnjih trka - Ferstapen deset puta, a Peres u dva navrata.

Time su već i oboreni rekordi u nizu pobjeda jednog tima, a kako izgleda, taj niz će vrlo teško biti prekinut do kraj sezone.

Za ovakvu monotoniju najveći "krivac" je Maks Ferstapen, koji je svoju osmu uzastopnu pobedu ove sezone ostvario sa čak 22 sekunde prednosti naspram drugoplasiranog - iako je trku krenuo sa šestog mjesta.

Od 17. kruga je već preuzeo vođstvo i tu je bio kraj svake nade ostalih da mogu postići najviši stepenik na podijumu.

Do kraja šampionata ostalo je još deset trka, a Horner kaže da će svi zajedno pokušati da se ovaj nevjerovatan niz nastavi.

"Ne želim da prognoziram tako nešto. Vraćamo se poslije pauze koja slijedi i pokušaćemo da nastavimo ovaj zaista nevjerovatan momentum", rekao je Horner na pitanje da li Red Bul može pobijediti u svim trkama do kraja.

Prva naredna je u Holandiji, 25. Avgusta, prenosi b92.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.