x

Williams juri 24. Grand Slam titulu

"Serena još uvijek vjeruje da može oboriti rekord Margaret Court"

Američka teniserka Serena Williams nikako da se domogne 24. Grand Slam titule i izjednači rekord legendarne Margaret Court.

Serena nije osvojila ni jedan Grand Slam već tri godine. Tada se, nakon osvojenog Australian Opena, povukla sa teniske scene te objavila da je trudna. Nakon porođaja vratila se na teren početkom 2018. godine i od tada odigrala četiri finala Grand Slama ali svaki put izgubila.

Ove godine je rano ispala sa AO, ali njen trener Patrick Mouuratoglou poručuje kako ona još uvijek čvrsto vjeruje da može do 24. Grand Slama te da neće odustati tako lako.

"Potrebno je da se suočimo sa stvarnošću, ali Serena i dalje vjeruje da može da obori taj rekord. U suprotnom, ne bi više ni igrala. Ona je ubjeđena, zbog toga i ja vjerujem. Nije toliko daleko, samo treba da promijenimo nekoliko stvari. Ne znam koliko će još igrati, ali dovoljno govori to da je poslije porođaja igrala četiri finala. Moramo da shvatimo zašto nije uspjela da trijumfuje u makar jednom", kaže on.

Dodaje da će možda biti potrebna promjena taktike.

"Moramo da prihvatimo činjenicu da naš plan ne radi. Možda treba da sagledamo stvari iz drugačijeg ugla, osmislimo novu strategiju ili postavimo druge ciljeve".

Serena će narednu šansu da osvoji 24. titulu imati na Roland Garrosu gdje je već tri puta trijumfovala. Ipak, mnogi smatraju da su joj nešto veće šanse na Wimbledonu ili US Openu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.