x

odbranio pojas

Usman nokautom "ugasio" Masvidala u jednoj od najboljih UFC priredbi u historiji

Jedan od najboljih UFC eventa u historiji održan je jutros u Jacksonvilleu na Floridi i to pred punim tribinama, a u glavnoj borbi večeri Kamaru Usman je odbranio pojas protiv Jorgea Masvidala.

Usman je slavio brutalnim nokautom na startu druge runde kojim je Nigerijac "ugasio" Madvidala iza kojeg je stajala većina dvorane.

Kamaru je tako došao do nevjerovatne 14. pobjede u UFC-u, druge protiv Masvidala u samo deset mjeseci, te je potvrdio da je najbolji u velter kategoriji bez ikakve konkurencije.


"Rekli ste da želite nasilje, nema na čemu. Hvala Jorgeu, učinio si me nervoznim, morao sam izvesti nešto ovakvo. Postajem sve bolji i bolji. Trener mi je rekao da se držim osnova. Ja sam najbolji borac današnjice", rekao je Usman nakon borbe.

"Nikad nisam bio nokautiran u mojih 50 profesionalnih mečeva. Usman mi je pokazao ono što nije u prvoj borbi, tu snagu. Ovo se dogodi kad ste previše samouvjereni", rekao je Masvidal pred svojim navijačima.

Amerikanka Rose Namajunas je nova prvakinja u slamka kategoriji nakon što je čudesnim high-kickom nokautirala Kineskinju Zhang Weili, koja je prethodno slavila 21 pobjedu u nizu.


Noć je obilježila i užasna povreda Chrisa Weidmana u borbi protiv Uriaha Halla u srednjoj kategoriji budući da mu je u prvom udarcu u meču pukla potkoljenica.

Ništa manje zanimljivo nije bilo ni u preostala dva duela glavnog porgrama u kojem je Valentina Ševčenko tehničkim nokautom pobijedila Jessicu Andrade, dok je na isti način slavio Anthony Smith u duelu protiv Jima Crutea uz prekid liječnika.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.