x

2. PRETKOLO LIGE PRVAKA

Ustrajnost donosi rezultate: Farski Otoci će imati predstavnika u grupama u Evropi

Ekipa Klaksvika je poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca izbacila švedski Haken

Najveće iznenađenje ovogodišnjih evropskih kvalifikacija potpisao je aktuelni prvak Fraskih Ostrva, Klaksvik. Oni su u drugom pretkolu Lige prvaka eliminisali švedski Haken poslije dramatičnog revanša koji je otišao sve do penala.

Prva utakmica, odigrana na Farskim Ostrvima, završila je rezultatom 0:0, da bi večeras sve bilo suprotno.

Klaksvik je vrlo rano poveo već u 17. minuti, ali Haken brzo dolazi do izjednačenja. Početkom drugog poluvremena Šveđani dolaze do preokreta i taj rezultat je stajao na semaforu sve do pet minuta pred kraj regularnog dijela kada uspijevaju poravnati i poslati utakmicu u produžetak.

Haken je stigao do vodstva u sudijskoj nadoknadi, ali je autogol spasio igrače Klaksvika i onda stižu penali.

U prve tri serije su bili precizni, a onda dolazi vrhunac. Hakenov Rigard (Rygaard) promašuje, da bi isto uradio i Klaksvikov Gusijas (Gussias). Peta serija se ispostavila kao ključna. Sandberg promašuje za Haken, a Vegar Foren pogađa za Klaksvik i historijski skalp.

Podsjetimo, Klaksvik je prije Hakena praktično demolirao i mađarskog prvaka Ferencvaroš. Zbog toga su Mađari ostali bez trener, ali se čini da ovo nije slučajnost.

Klaksvik će u narednoj rundi imati priliku da skine još jedan skalp. U 3. pretkolu Lige prvaka protivnik će im biti norveški Molde.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.