x

Očekuje se da će igrati od prve minute danas

Xavi i Dembele održali sastanak, a Francuz je svom treneru dao jasno obećanje

Fudbaleri Barcelone danas igraju u gostima protiv Elchea meč 27. kola španske La Lige.

Katalonski klub je u seriji od dvije uzastopne pobjede i sigurno je da i protiv Elchea izabranici Xavija Hernandeza žele da dođu do punog plijena.

Barcelona je u prošlom kolu s ubjedljivih 4:0 savladala Athletic Bilbao, a briljirao je Ousmane Dembele koji je za manje od pola sata koliko je igrao uspio da postigne jedan pogodak i upiše dvije asistencije.

Očekuje se da će Dembele danas dobiti šansu da igra od prve minute po prvi put nakon svega što se dešavalo nakon što nije htio da produži ugovor s Barcelonom.

Nakon odličnog meča protiv Bilbaa počelo se špekulisati da bi Dembele na kraju ipak mogao da produži ugovor i ostane u Barceloni, ali to će se tek znati pred sami kraj sezone.


Katalonski Sport objavio je da je Xavi prije nekoliko dana imao sastanak s Dembeleom, ali da nisu pričali previše o njegovom ugovoru.

Francuski reprezentativac je samo iskoristio priliku da poruči Xaviju da će do kraja sezone biti maksimalno profesionalan i dati maksimum u svakoj utakmici u kojoj dobije priliku za igru.

Dembeleov ugovor ističe na kraju sezone i moći će otići bez obeštećenja ako ne produži saradnju. Najviše se povezuje s odlaskom u PSG, ali konkretnih informacija oko toga nije bilo.


Joan Laporta je prije nekoliko dana izjavio da se stav Barcelone nije promijenio i da Dembele i dalje ima istu ponudu za nastavak saradnje.

"Ousmane Dembele zna kakva je naša ponuda novog ugovora i zna da mi želimo da on ostane s nama. Nadamo se da će na kraju sezone promijeniti svoje mišljenje i prihvatiti tu ponudu", rekao je Laporta.

Problem je što Dembele i njegov agent traže dosta više novca nego što im Barcelona nudi, a iz katalonskog kluba su poručili da se to neće promijeniti jer nisu u mogućnosti da mu daju platu koju on očekuje.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.