x

MMA BORBA U GDANJSKU

Zaboravite na meč Mayweathera i McGregora: Poljski glumac se bori protiv bosanskog fitness modela

Mislili ste da je borba između Floyda Mayweathera i Conora McGregora prošle godine bila besmislena? Spremite se za nešto još bizarnije.

Floyd i Conor su, za razliku od najavljene borbe između Tomasza Oswiecinskog i Erka Juna, borci. Doduše, u dva različita borilačka sporta, ali ipak - borci.


A ko su Oswiecinski i Jun koji će se 9. juna boriti na MMA eventu KSW 44 u poljskom Gdanjsku?


Tomasz Oswiecinski je 45-godišnji poljski glumac koji je već debitovao u MMA sportu kada je na eventu KSW 41 u decembru savladao izvjesnog Pawela Mikolajuwa.


Erko Jun je, ustvari Ermin Junuzović, 27-godišnji model za fitness proizvode i glavni trener u najvećem fitness centru u Antwerpenu. Rođen je u Bosni i Hercegovini, tačnije u Janji, a početkom rata u našoj zemlji njegova porodica je odselila u Belgiju.


Kako je prošle godine istakao u razgovoru za Klix.ba, uvijek se bavio borilačkim vještinama, a od malih nogu je trenirao taekwondo, pa tajlandski boks i na kraju je počeo trenirati MMA.


No, u 15. godini doživio je povredu na treningu zbog koje mu je noga ostala paralizovana, te je morao odustati od svog sna. Sada, to je već izvijesno, samo privremeno.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.