x

FASCINANTNI PRIZORI

Željovci najavljuju spektakl danas: O njihovoj proslavi prije dvije godine se još priča

Za 100. rođendan omiljenog kluba prvo je izveden performans na Željezničkoj stanici, a onda upriličen sinhronizovan vatromet u nekoliko opština


Fudbalski klub Željezničar sutra igra utakmicu 7. kola Premijer lige BiH protiv GOŠK-a, ali to neće biti obični meč za one kojima su "Plavi" s Grbavice u srcu.

Naime, Željezničar proslavlja svoje 102 godine postojanja, a istovremena se obilježava i 70. rođendan stadiona Grbavica.

Prije dvije godine navijači Željezničara priredili su pravi spektakl kada su proslavili 100 godina svog voljenog kluba.

Prvo je izveden poseban performans na Željezničkoj stanici u Sarajevu. Navijači su se odlučili da upravo na toj lokaciji naprave spektakl jer je lokomotiva zaštitni znak Željezničara.

"Manijaci" su spektakularno propustili voz kroz bakljadu sa obje strane. Performans je započeo sjajnim vatrometom, a onda je krenuo voz i baklje su planule.

Navijači "Plavih" proslavu su nastavili sinhronizovanom vatrometu na lokacijama u nekoliko sarajevskih opština.


- Septembar je historijski najvažniji mjesec FK Željezničar, 13. septembra je otvorena Grbavica, 17. odigrana prva utakmica, a 19. septembra je Dan kluba.

S obzirom na to da je utakmica sa GOŠK-om najbliži domaći susret datumu osnivanja, obaveza svih nas je doći na Grbavicu i sa svojom porodicom proslaviti Željin 102. rođendan - naveli su iz FK Željezničar.

Oglasili su se i "Manijaci", najvatreniji navijači "Plavih" s Grbavice, koji su pozvali na rođendan kluba.

- Već niz godina tradicionalno ga obilježavamo na našem stadionu. Ovoga puta ćemo to uraditi u petak na utakmici protiv GOŠKA-a. Termin utakmice nije baš atraktivan, ali je još manje izgovor za nedolazak. Svaki pojedinac treba raditi na mobilizaciji i potruditi se da nekoga ''dovuče'' na stadion.

Veoma je bitno da naš Željo nastavi pobjednički niz na domaćem terenu pred svojim navijačima, koji će nadamo se i ovoga puta biti 12. igrač. Razlog više za dolazak je i veliki jubilej - 70-ti rođendan našeg stadiona! Neka dođu svi, braća, sestre, rođaci, neka dođu kraljevi i prosjaci - poručili su "Manijaci".

Utakmica Željezničar – GOŠK igra se danas od 18:30 sati.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.