x

samo uz v8 motor

Bentley i Mulliner pripremili novi paket kozmetike za Bentaygu

Iza naziva "V8 Design Series" krije se paket kozmetičkih detalja koje će Bentley ponuditi samo u kombinaciji sa Bentaygama koje pokreću V8 motori.

Za kupce koji iz nekog razloga ne žele Bentaygu koju pokreće 6-litarski turbobenzinski W12 motor (635 KS u najsnažnijoj opciji) Bentley je pripremio posebno izdanje koje se nudi iza naziva "V8 Design Series", a moći će se naručiti uz njihov ultraluksuzni SUV koji ispod dugog prednjeg poklopca krije 4-litarski benzinski (550 KS) ili dizelski V8 motor (435 KS).

Bentleyju je u ovom slučaju u pomoć priskočio njihov kućni odjel Mulliner u kojem su oduvijek zaduženi za kreiranje posebnih verzija na osnovici postojećih modela, a Bentayga je nakon svega "počašćena" s nekoliko novih boja karoserije, decentnim karoserijskim detaljima i novodizajniranim aluminijskim felgama čije će famozno slovo B na samopodešavajućem centralnom poklopcu uvijek stajati u uspravnom položaju.

U zavisnosti od izabrane boje karoserije dvobojna unutrašnjost automobila ponudit će se u četiri moguće tematske boje, a naziv posebnog izdanja utisnut je i u naslonima prednjih kožom obloženih sjedišta. Zanimljivi su i mnogobrojni karbonski dodaci koji krase obloge vrata i prednji panel ispred suvozača, a sve zajedno jasno stavlja do znanja da ova Bentayga nije u standardnoj ponudi slavne britanske kompanije u kojoj se mršte na spominjanje riječi kompromis.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.