x

Dončić sjajan ali poraz Dallasa, Lakersi bolji od Rocketsa

Sinoć je odigrano pet susreta u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu, a ni sjajni Luka Dončić nije uspio odvesti Dallas do pobjede u duelu sa Miamijem.

Heat je slavio rezultatom 125:110, a do pobjede su ga vodili Herro sa 25 poena, kojima je dodao četiri asistencije i tri skoka, te Butler sa 23 poena uz po šest skokova i asistencija.

Dončić je odigrao još jednu sjajnu partiju. Postigao je 33 poena, kojima je dodao pet asistencija i tri skoka. Kod Dallasa je raspoložen bio i Brunson sa učinkom od 25 poena, sedam skokova i tri asistencije.


Zanimljiv meč odigrali su Los Angeles Lakersi i Houston Rocketsi, a slavili su Lakersi rezultatom 119:117. James, Davis i Westbrook su bili nezaustavljivi. Prvi je postigao 30 poena uz 10 skokova i četiri asistencije, drugi 27 poena uz devet skokova i četiri asistencije, dok je Westbrook imao učinak od 27 poena, devet skokova i sedam asistencija.

Kod Houstona su najbolji bili Wood i Green. Wood je imao učinak od 26 poena, 16 skokova i tri asistencije, dok je Green postigao 24 poena kojima je dodao pet asistencija i dva skoka.


Milwaukee Bucki su razbili Detroit Pistonse. Slavili su rezultatom 117:89, a do pobjede ih je vodio Antetokounmpo sa učinkom od 28 poena, devet asistencija i osam skokova.

Phoenix Sunsi su bili bolji od New Orleans Pelicansa (112:100), dok je Utah Jazz nadigrao Sacramento Kingse (119:113).


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.