x

Makhachev spreman za šampionsku borbu

Mašina iz Dagestana pred kojom drhte svi: "Pregazit ću sve koje mi pošalju u kavez"

Islam Makhachev imat će priliku da osvoji pojas UFC prvaka lake kategorije 22. oktobra protiv Charlesa Oliveira.

Duel dvojice najboljih boraca svijeta u kategoriji do 70 kilograma bit će održan u Abu Dhabiju i svijet MMA sporta jedva čeka da vidi obračun ovih boraca.

Štićenik Khabiba Nurmagomedova Islam Makhachev spreman je da pokori svijet i da postane novi šampion. Želi uništiti Oliveiru i uvjeren je kako će postati novi šampion.

"Ima dobar niz, pobijedio je dosta teških rivala, ali sramota je što on kao UFC prvak traži likove kao što su Nate Diaz ili Conor McGregor. Izgovori su kako želi novac, a ranije se nije brinuo za novac. Tražio je izgovore u novcu i smatram da je to dokaz da me se boji. Nešto priča da želi, a ni engleski ne zna. Nauči barem jezik da te neko razumije", poručio je Islam.

Oliveira je u nizu od 11 uzastopnih pobjeda. Ipak, Islam ga se ne plaši i smatra da je daleko u svemu ispred Brazilca.


"Brzo ću ga baciti na pod. Završio je sve borbe prekidom, a Tony Ferguson zna malo grapplinga i nije mu mogao ništa. Uvjeren sam da ću ga pregaziti i završiti veoma brzo. Čovjek je izgubio sedam puta i on je šampion moje divizije. To me uznemirava", istakao je Makhachev.

Na kraju je jasno poručio kako će on biti šampion UFC-a od 22. oktobra.

"Islam Makhachev će biti novi šampion lake kategorije UFC-a u Abu Dhabiju. Islam će pobijediti sve one koji se nađu pred njim i neću birati protivnike. Prebijat ću one koje mi pošalju", poručio je dagestanski borac.

Charles Oliveira u karijeri je na omjeru 33-8-1. Titulu UFC prvaka lake kategorije osvojio je u maju prošle godine kada je pobijedio Michaela Chandlera.


Imao je potom jednu uspješnu odbranu protiv Dustina Poiriera, da bi zatim pao vagu pred meč s Justinom Gaethjeom i pojas mu je automatski oduzet te je sada pozicija prvaka upražnjena.

Tako će 22. oktobra pojas dobiti novog ili starog vlasnika, a dobar dio MMA fanova navija da to bude čudesni Dagestanac koji je u karijeri na omjeru 22-1 i djeluje nepobjedivo.

Jedini koji je uspio pobijediti Makhacheva je Adriano Martins i to još prije devet godina. Sjeo je jedan udarac, ali i po mnogima sudija je prerano prekinuo borbu.

Godinama kasnije Islam je blizu trona. Najvažnija borba je pred njim i spreman je da preuzme vladavinu lakom kategorijom UFC-a.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.