x

NE ODUSTAJE

Najbogatiji nogometaš svijeta pronašao novi klub, otišao je daleko od očiju javnosti

Najbogatiji nogometaš svijeta Faiq Bolkiah pronašao je novi klub, a on će karijeru nakon portugalskog Maritima nastaviti u redovima kluba s Tajlanda - Chonburi FC.

Bolkiah, rođak sultana Bruneja Hassana Bolkiaha i sin princa Jefrija Bolkiaha, a čije je bogatstvo 13 milijardi funti, očajnički pokušava izgraditi svoje ime u svijetu nogometa.

Međutim, već od samog starta njegova karijera krenula je nizbrdo, a sada je iz Evrope odlučio okušati svoju sreću na Tajlandu i tamo se pokušati nametnuti kao ozbiljan nogometaš.


"Uzbudljivo je što je potpisao za nas, a sada svi svjetski mediji pišu vijest o tome. On je najbogatiji nogometaš na svijetu", poručili su iz kluba.


Bolqiah (23) je prošao omladinsku školu engleskih nogometnih klubova. Igrao je za Southampton i Chelsea prije nego što je 2016. pristupio akademiji Leicestera. Krilni nogometaš i kapiten reprezentacije Bruneja napustio je portugalski Maritimo nakon što se nije uspio izboriti za minutažu u rezervnom timu ove ekipe.

Ono po čemu je ovaj nogometaš još poznat jeste i njegov drugi hobi, a to je da voli igrati nogomet sa svojim "kućnim ljubimcem" - tigrom.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.