x

Posljednji Grand Slam u sezoni

Počinje US Open, Novak Đoković želi ispisati historiju

US Open počinje danas, a bez sumnje najveći favorit je Novak Đoković.

Ukoliko trijumfuje u New Yorku, Đoković će postati prvi teniser s osvojenim svim Grand Slamovima u jednoj kalendarskoj godini.

Osim toga, Novak bi došao do 21. GS titule i time bi se odmakao do Rogera Federera i Rafaela Nadala, koji imaju po 20 titula, a zbog pvoreda i Švicarac i Španac neće igrati na US Openu.

Iako uvijek postoji mogućnost da neko iznenadi, uz Novaka se ipak najveće šanse daju Alexanderu Zverevu, Danilu Medvedevu i Stefanosu Tsitisipasu, ali ne treba otpisivati ni igrače poput Mattea Berrettinija, Jannika Sinnera ili Denisa Shapovalova.


Naravno, Novak kao i uvijek motivisan, spreman da dođe do nove titule.

„Neću da kažem da je za mene ’sad ili nikad’, mislim da ću imati još prilika da osvajam slemove, ali ovo je jedinstvena prilika da uzmem kalendarski slem. S druge strane, ne treba da stavljam na sebe dodatni pritisak, i tako je veliki. Ipak, odličan sam pod pritiskom, to sam pokazao mnogo puta u karijeri. Pritisak je privilegija, stvarno to jeste, mi za ovo radimo celog života, da budemo u poziciji da ispišemo historiju".


Novak je počeo osvajanjem Australian Opena svoj pohod na kalendarski Grand Slam, pa je potom osvojio Roland Garros i Wimbledon. Imao je priliku da osvoji i Zlatni Grand Slam, ali je poražen u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju.

Danac Holger Rune bit će prva prepreka Novaka u New Yorku, ali je zaista teško očekivati bilo šta osim uvjerljive pobjede prvog tenisera svijeta.

BiH, nažalost, nema svoje predstavnike na posljednjem Grand Slamu u ovoj godini.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.