x

SEZONA 2023/24

Poznata tri nova učesnika Lige prvaka

Slavi se u Turskoj, Portugalu, te Švicarskoj

Galatasaraj, Braga i Jang Bojs novi su učesnici grupne faze Lige prvaka za sezonu 2023/24.

Turski prvak je, nakon trijumfa u prvom meču u Norveškoj (3:2), i večeras savladao Molde sa 2:1, te sa ukupnih 5:3 izborio grupu najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Mauri Ikardi (Icardi) je doveo Galatu u vodstvo u 7. minuti pogotkom iz penala, a gosti su se vratili preko Hestada u 66. minuti susreta.

Mogli smo svjedočiti drami u Turskoj, ali je gol Berišija (Berishi) iz 81. minute poništen nakon VAR-a zbog ofsajda. Za potvrdu prolaska pobrinuo se Angelino u sudijskoj nadoknadi.

Igrače Brage nije pomela ni paklena atmosfera u Atini pred oko 60.000 gledatelja. Heroj portugalske ekipe bio je Bruma koji je iskoristio asistenciju Horte i pogodio u 83. minuti meča.


Jang Bojs je u prvom meču remizirao sa Makabijem iz Haife (0:0), a večeras je na svom terenu slavio sa 3:0 i prošao dalje.

Setrik Iten je načeo Izraelce u 23. minuti, a pet minuta kasnije Abdulaj Sek (Abdoulaye Seck) je zatresao vlastitu mrežu. Švicarski tim je do trećeg gola došao na samom startu drugog dijela preko Filipa Ugrinčića.

Rezultati večerašnjih utakmica:

Galatasaraj - Molde 2:1

Panatinaikos - Braga 0:1

Jang Bojs - Makabi Haifa 3:0

Sutra igraju AEK i Antverp, PSV i Rendžers, te Kopenhagen i Rakov.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.