x

FORMULA 1

Šef Mercedesovog tima hvalio Mika Šumahera: Timovi propuštaju jer ga ne angažuju

Mik Šumaher je trenutno rezervni vozač Mercedesa


Šef Mercedesovog tima Toto Volf (Wolff) smatra da druge ekipe u Formuli 1 propuštaju priliku tako što ne angažuju Mika Šumahera (Mick Schumacher).

Sin legendarnog Mihaela Šumahera (Michael) trenutno je rezervni vozač Mercedesa. Nakon što ga je u Haasu poslije 2022. godine zamijenio Niko Hulkenberg.

Mik Šumaher je bio dvije sezone vozač Haasa, a šef tog tima ga je često kritikovao jer je svojim udesima nanio štetu timu od 1,6 miliona funti.

- Mislim da timovi propuštaju priliku, da budem iskren. Svi smo različita ljudska bića i svima su nam potrebni različiti konteksti kako bismo uspjeli. Ko god da ga dovede, imat će veoma dobrog vozača – kazao je Volf.

U Mercedesu nema mjesta nakon što je Džordž Rasel (George Russell) produžio ugovor, a sva je prilika da će isto učiniti i Luis Hamilton (Lewis).

Zasad se čini da će otvorenih mjesta za 2024. biti u Alfa Romeu/Sauberu, Williamsu, Alpha Tauriju i Haasu.

Volf kaže da ne može učiniti da Šumaher vozi u Mercedesovim timovima – Williams, McLaren i Aston Martinu, kao i da je odboj prema Šumaheru doista čudan. Napominje da svaki put kada neko pohvali mladog Šumahera, ostali imaju potrebu da ga pljuju.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.