x

KVALIFIKACIJE ZA EP

Selektor Hadžibegić u velikim problemima

Iako je bh. sportska javnost s oduševljenjem dočekala vijest o Tahiroviću, nije sve „med i mlijeko“

Nešto više od mjesec prije starta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. i premijernog duela s Islanđanima na zeničkom Bilinom polju (23. mart) selektor našeg državnog tima Faruk Hadžibegić je u velikim problemima.

Igrački kadar

Iako je bh. sportska javnost s oduševljenjem dočekala vijest da je poziv iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine prihvatio novi dragulj bh. fudbala iz Rome Benjamin Tahirović (19) te se sada s nestrpljenjem očekuje start novog kvalifikacionog ciklusa, nije sve „med i mlijeko“.

Selektor Hadžibegić ima razloga za velike brige, jer golman Ibrahim Šehić (Konjaspor) te Amir Hadžiahmetović (Bešiktaš), Haris Hajradinović (Kasimpaša)... su na prisilnoj pauzi zbog razornog zemljotresa u Turskoj, Dennis Hadžikadunić (Majorka) još nije debitirao za Majorku, Muhamed Bešić (Ferencvaroš) je u subotu teže povrijeđen i bit će van stroja barem pola godine, a, naprimjer, Denis Huseinbašić još razmišlja hoće li igrati za naš državni tim ili Njemačku.

A ruku na srce, nemamo mi baš neki širok roster, odnosno igrački kadar u kojem nekolicina igrača još nije dostigla optimalnu ili top formu.

Također, problem je i to što novi selektor nije imao nijedno okupljanje prije zvaničnih utakmica, a odmah u martu igramo s dva direktna rivala za drugo mjesto, tako da je primoran koristiti igrače sa spiskova svojih prethodnika – Duška Bajevića i Ivajla Peteva (Ivaylo). Iako je selektor Hadžibegić najavio da ćemo se „pobiti“ i s Portugalom, Kristijano Ronaldo i društvo su ipak favoriti naše grupe.

Prvi spisak

Prvi strateg našeg državnog tima do 9. marta treba objaviti spisak igrača za duele s Islandom i Slovačkom (26. mart – Bratislava).

Osim pozitivnog rješenja pregovora s Tahirovićem, dobra stvar je to što je povredu skočnog zgloba konačno sanirao Amer Gojak (Ferencvaroš), koji sada ima dovoljno vremena da se vrati u top-formu.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.