x

DOGOVORENA SARADNJA

U junu počinje izgradnja Olimpijskog bazena u Mostaru

Potpisan je ugovor između Grada Mostara i tuzlanske firme "Ytong BiH" o kompletnoj donaciji građevinskog materijala


U prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara (SSGM) u četvrtak je potpisan ugovor između Grada Mostara i tuzlanske firme "Ytong BiH" o kompletnoj donaciji građevinskog materijala za izvođenje zidarskih radova na Olimpijskom bazenu u Mostaru, a također je potpisan i sponzorski ugovor iste firme s najboljom bh. plivačicom Lanom Pudar.

Lana Pudar - najbolji ambasador BiH

- Ideja o suradnji naše firme i gospođice Lane Pudar javila se još u prethodnom razdoblju. Mi kao tvrtka na prvo mjesto u poslovanju stavljamo društvenu odgovornost i održivi razvoj. Ono što je Lana napravila, u uvjetima u kojima je to napravila, u nama je pobudilo želju da pomognemo i nju i razvoju sporta u Mostaru – poručio je country sales menadžer firme 'Ytong' Jasmin Huremović, ocijenivši da je Lana najbolji ambasador BiH.

Ova bh. tvrtka će donirati kompletan građevni materijal koji je potreban za izvođenje zidarskih radova na izgradnji olimpijskog bazena.

- U stalnom smo kontaktu s projektantima i gradskom upravom i razrađujemo sve detalje kako bi sve što brže prošlo. Vrijednost naše donacije bit će precizirana nakon završetka projektne dokumentacije. Teško je reći kolika će ona biti, ali zaista ne razmišljamo o njezinoj vrijednosti – naglasio je Huremović.

Gradnja kad krene, neće stati

- Siguran sam da kad krenemo praviti bazen da nećemo stati dok ga ne završimo, kada se ispoštuju sve prethodne, posebno zakonske procedure, tamo u šestom mjesecu bi se trebalo početi s izgradnjom olimpijskog bazena. Uskočiti ćemo gdje god možemo, tražiti ćemo pomoć i većih razina vlasti kako bi projekt bio što prije završen – kazao je Marić.

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar zahvalila je tvrtki "Ytong" i na sponzoriranju nje same, kao i pomoći pri izgradnji budućeg olimpijskog bazena u Mostaru.

- Nadam se da će ovo biti novi početak i jedan veliki korak u svoj toj priči oko izgradnje olimpijskog bazena, koji i ja i grad Mostar zaslužujemo što prije. Jako mi se sviđa kako to izgleda po ovome projektu, najbitnije mi je da se što prije završi i da bude što više iskoristiv – rekla je Pudar.

Cilj što brža izgradnja

Predsjednik Kluba vodenih sportova "Orka" Mostar i Lanin trener Damir Đedović također je zahvalio tvrtki "Ytong" na, kako je rekao, iskrenoj i časnoj namjeri da pomognu u što bržoj izgradnji bazena.

- Također, drago mi je da su se javili i drugi sponzori koji žele pomoći, to je zaista jedan znak da je društvo u BiH prepoznalo značaj cijelog projekta i da cijene sve što Lana radi. Vjerujem da će i Grad Mostar na valu ove pozitivne energije to iskoristiti i da ćemo ovaj bazen čim prije moguće – rekao je Đedović.

Investicija od 20 miliona KM

Govorio je i o tome koji će sve sadržaji pratiti ovaj kompleks, napomenuvši pritom kako će bazen zadovoljavati sve standarde.

Na njemu će se moći organizirati sva plivačka natjecanja, među njima i vaterpolo utakmice, a sadržati će i trgovine i ugostiteljski prostor.

- Vodili smo se jednostavnom arhitekturom, kako zbog cijene koštanja, tako i pristupa njemu kao sportskom objektu. Potpisali smo ugovor da projekt bude gotov do 1. lipnja, a potpisan je i aneks ugovora da do 1. travnja dostavimo projekt konstrukcije, fasade i betonskih radova. Plan je da, nakon povedene procedure, iza 1. lipnja krenemo s radovima – rekao je Duraković.

Ukupna investicije je negdje oko 20 miliona KM, a ovisi od tehnologija koje budu primijenjene te od cijene građevnog materijala.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić utvrdio je da Lana Pudar pronosi ime Mostara diljem svijeta.

- Koliko su Lanini rezultati veliki pokazuje da se cijela BiH udružila i da svi žele biti dio uspješne, njezine priče. Hvala tvrtki 'Ytong' i Lani na pomoći pri izgradnji bazena u Gradu Mostaru. Prošle godine smo dobili osam miliona maraka od Vlade Federacije, a dio je iskorišten na pripremne radove. Očekujemo da ćemo početkom šestog mjeseca početi aktivno raditi na izgradnji. Imamo skoro pola osiguranih sredstava. Vjerujem da ćemo ove godine uraditi oko 70 posto radova te da iduće godine idemo lagano prema finalu – zaključio je Kordić.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.