x

Nova sezona ne smije biti ugrožena

UEFA odredila krajnji rok za završetak klupskih takmičenja

UEFA je prije dvije sedmice donijela odluku da se odgodi igranje Evropskog prvenstva za naredno ljeto kako bi se mogla završiti klupska takmičenja.

Pandemija koronavirusa napravila je haos u cijeloj Evropi, te su prekinuta skoro sva takmičenja. Klubovi su tražili odgodu Eura kako bi se klupska sezona mogla završiti, a na kraju je UEFA ovo odluku uvažila.

Međutim, još uvijek nema naznaka kada bi se sezona mogla nastaviti jer pandemija koronavirusa i dalje traje. Klubovi se nadaju da bi u maju mogli nastaviti prvenstva, ali to je pod velikim upitnikom.

Prvobitni plan bio je da se sva klupska takmičenja završe do kraja šestog mjeseca, ali sada je već jasno da je to nemoguće. U UEFA-i se boje da bi se utakmice mogle igrati cijelog ljeta, te se pribojavaju da bi to moglo naškoditi novoj sezoni.

UEFA je klubovima dala naređenje da se sva takmičenja završe do avgusta kako bi igrači mogli dobiti malo odmora, a zatim početi pripreme za novu sezonu u kojoj ne bi bilo pomjeranja utakmica zbog Eura.

Navodno, ukoliko se donese zaključak da bi sezona trajala duže od tog krajnjeg roka onda je jasno da bi se takmičenja igrala u kraćim formatima.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.