x

Barlovu i Zulfiću tri medalje na startu Svjetske serije u Egiptu

Sjajne vijesti stigle su večeras iz Egipta gdje su paraplivački reprezentativci Bosne i Hercegovine Ismail Barlov i Ismail Zulfić osvojili tri medalje na mitingu Svjetske paraplivačke serije.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

Ismail Barlov danas je u Kairu u disciplini 150 metara miks sa isplivanim državnim rekordom u vremenu 3:37:20 i potvrđenom drugom A normom za Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine, osvojio srebrnu medalju u seniorskoj, te zlatnu medalju u konkurenciji juniora.


Ismail Zulfić nastupio je u disciplini 200 miks i isplivao vrijeme vrijedno srebrne medalje u konkurenciji juniora i novog državnog rekorda (3:51:61). nastupio je i u A finalu za seniore, te bio četvrtoplasirani.

„Sjajan prvi dan takmičenja je iza naših reprezentativaca.

Odlično isplivane kvalifikacije i zatim još bolji nastup u finalima.

Tri medalje su nova potvrda izvrsne forme i stalnog napretka bh. šampiona koji su ovako nešto najavili još ljetos na mitinzima Svjetske serije u Italiji i Francuskoj, ali i na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Mančesteru.


Opravdano očekujemo i dodatni napredak u budućnosti, uključujući i naredne trke na samoj Svjetskoj seriji u Egiptu“, rekao je Amel Kapo, selektor paraplivačke reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Bh. paraplivači nastup u Egiptu nastavljaju sutra kada će Ismail Zulfić nastupiti u disciplini 50 slobodno, a Ismail Barlov na 50 prsno.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

N1

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.