x

bez publike

Državno prvenstvo BiH u taekwondou okupilo 38 klubova!

Neposredno pred proglašenje pandemije koronavirusa, početkom marta, u Zenici je održano Federalno prvenstvo u taekwondou. Sedam mjeseci kasnije grad Zenica je bio domaćin Državnog prvenstva BiH u taekwondou koje se održalo ove nedjelje.

Na adresu organizatora Taekwondo saveza BiH stiglo je 392 prijave iz 38 klubova, a takmičenja se održalo u formama i borbama.

„Mi kao Taekwondo saveza BiH puno smo radili za vrijeme pandemije i čekali smo pogodan trenutak za organizaciju takmičenja. Sada imamo državno prvenstvo kojim otvaramo sezonu aktivnosti. Kroz određene aktivnosti pomogli smo klubovima da opstanu, a u suštini prvenstvo će pokrenuti klubove na bolje aktivnosti. Ovo je ujedno kriterijski turnir za reprezentaciju BiH, a bitno je napomenuti da će se Evropsko prvenstvo u taekwondou održati od 10. do 13. decembra u Sarajevu. Obišao sam Arenu i dogovorili smo određene mjere na zaštiti sportista od korone“, izjavio je Samir Šarić, predsjednik Taekwondo saveza Federacije BiH. 


Taekwondo klub “Zenica” nastupio je sa devet takmičara koji su ostvarili zapažene rezultate i osvojili šest medalja. Irma Kulačić postala je državna prvakinja sa tri ubjedljive pobjede, te nastavila sa nizom dobrih rezultata i po ko zna koji put osvojila zlatnu medalju.

Arduana Spahić sa ubjedljivom pobjedom i izgubljenom finalnom borbom i Tin Jurešić osvojili su druga mjesta te postali državni viceprvaci u svojim kategorijama.

Amna Kulačić, Anes Delić i Ajnur Dizdarević osvojili su treća mjesta, a Faris Skopljak, Irhad Sivac i Asija Spahić ovaj put nažalost završili su bez plasmana.

U ukupnom poretku mlađe kadetkinje Taekwondo kluba “Zenica” je osvojio 3. ekipno mjesto.

.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.