x

Igrači Bajerna morali da vrate benzince i dizelaše - voziće električne automobile

Saradnja između FK Bajern i Audija traje već neko vrijeme, a od ove godine dostiže novi nivo. Naime, fudbaleri slavnog njemačkog kluba sada su preuzeli električne modele, što znači da će na struju voziti barem do 2029. godine, do kada traje ugovor sa Audijem.

Naravno, upravo preuzeti automobili su namenjeni za kraći period, vjerovatno samo za jednu sezonu. I ovoga puta uprava ništa ne prepušta slučaju i učiniće sve da fudbaleri zaista voze svoje sponzorisane automobile, što nije uvijek bio slučaj u prethodnom periodu.

Da bi uvijek mogli bezbrižno da stignu do stadiona, kako bi izvršili svoje profesionalne obaveze, uključujući i treninge, u garaži stadiona je postavljeno 38 punjača snage 150 kW. To znači da će baterije njihovih Audija na struju biti pune nakon završenog treninga.

Postavljaju se i punjači za navijače koji će na "Alijanc arenu" doći sa elektrifikovanim automobilima, a 20 ih je već instalirano.

A ako se pitate šta će ubuduće fudbaleri Bajerna voziti, u ponudi su Audi RS e-tron GT, Q8 e-tron, Q8 Sportback e-tron i Q4 Sportback e-tron.

Kao što se i očekivalo, najpopularniji izbor je Audi RS e-tron GT koji je izabralo dvanaest igrača kao što su Tomas Miler, Leroj Sane i Džošua Kimih. Ovu kupe-limuzinu pokreće električni pogon snage 598 KS, koji ga do 100 km/h ubrzava za samo 3,3 sekunde. Domet je 488 km.

Šta će biti sa "starim" Audijima?

Igrači će morati da vrate svoje stare Audije, a zatim će ta vozila biti ponuđeni na tržištu polovnjaka. Očekuje se veliko interesovanje, posebno navijača kluba.

Takođe, automobili bi mogli da budu interesantni i preprodavcima, koje će privući zvučno ime prethodnog vlasnika i činjenica da se vozila nisu mnogo koristila.

Svi automobili će biti detaljno servisirani prije prodaje, a Audi će uz svaki dostaviti sertifikat o autentičnosti.

(b92)



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.