x

Gledamo ga po posljednji put u aprilu?

Khabib najavio spektakl za kraj karijere, a šef nema ništa protiv: Uradio bih sve što želi!

Khabib Nurmagomedov borit će se 24. oktobra protiv Justina Geathjea za titulu prvaka lake kategorije.

Ovo će biti jedan od najtežih izazova u karijeri dagestanske mašine, ali The Eagle je toliko uvjeren da će pobijediti da već planira i naredni meč, koji bi mu mogao biti posljednji u karijeri.

Khabib je najavio da bi nakon Gaethjea želio i borbu sa legendarnim Georgesom St. Pierreom, a prvi čovjek UFC-a Dana White nema ništa protiv.

"Znam da Conor silno želi novi meč protiv Khabiba i to je borba koju i mi želimo, ali ne znam. Vidjet ćemo kako će se sve odigrati. Naravno, otvoren sam za mogućnost borbe protiv GSP-a, ako mu je to posljednja borba. Ovaj momak je veliki za kompaniju, za sport. Volim Khabiba i uradio bih sve što on želi", rekao je White.

Legendarni St. Pierre nekada je bio najveća zvijezda UFC-a. Bio je šampion srednje i velter kategorije, ali od 2013. godine je odradio samo jedan meč i to prije tri godine protiv Michaela Bispinga.

Sigurno je da bi ozbiljno razmislio za povratnički meč protiv Khabiba i to je borba koju bi svi ljubitelji MMA sporta jedva dočekali. Bio bi to pravi spektakl dvojice velikana.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.