x

Senzacija: Javnost u nevjerici! Saznalo se ko je sestra Saše Popovića!

Saša Popović i Ivanka Popović su rođaci! Iako možda ovo djeluje čudno, prvenstveno zbog toga što dosad u javnosti o tome nisu govorili, ipak je istina, a to je potvrdila i lično rektorka Beogradskog univerziteta za Kurir.

Prije nekoliko dana ova informacija počela je da kruži internetom, ali je tu navedeno da su Saša i Ivanka brat i sestra od strica. Tim povodom pozvali smo najprije Popovića, ali nismo uspjeli da ga dobijemo. Iz njegove PR službe rekli su nam da nije u zemlji. Potom smo pozvali i prof. dr Popović, koja nam je kazala istinu, ali nije bila baš mnogo rječita.

- U srodstvu smo, sedmo koljeno. Ne bih to nazvala bliskim srodstvom. Osim senzacionalizma, ne vidim zašto je ta informacija bitna - napisala nam je rektorka Beogradskog univerziteta u poruci.


Mi smo provjeravali na koji način su Saša i Ivanka rođaci. Najpouzdaniji podatak koji smo našli bio je onaj iz biografije Popovićeve, a koja glasi ovako: - Rođena je 1959. godine u Rio de Žaneiru. Deda joj je bio senator Daka Popović, prvi ban Dunavske banovine, a otac ambasador Gavra Popović, inače jugoslovenski diplomata. Sveštenik Srpske pravoslavne crkve Alimpije Popović, Ivankin stric, bio je prvi gradonačelnik Novog Sada nakon Drugog svjetskog rata - piše između ostalog u biografiji rektorke.


Niko od ovih imena koja se spominju nije Popoviću blizak rod, ali već je poznato da i Saša potiče iz svešteničke porodice iz Novog Sada. Njegov deda bio je pop u jednoj crkvi u prijestonici Vojvodine.

- Moj deda i sva njegova braća bili su sveštenici u novosadskim crkvama. Imao sam divno, bezbrižno djetinjstvo. U velikoj crkvenoj kući živjela je naša porodica i porodica mog strica. Pored nas je bila ugostiteljska škola, koja je u porti imala sportsko igralište. Čim bih ustao, izlazio sam s loptom na teren, žonglirao besomučno, po pet hiljada puta sam udarao loptu da ne padne na zemlju - rekao je jednom prilikom direktor „Granda“.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.