x

Šta odabrati? Posebno farbanje Porschea ili novi stan? Za ovu boju morate platiti 90.000 eura

Pitanje se može činiti bizarnim, ali ponuda njemačkog proizvođača uključuje opcije po cijenama ljepših nekretnina.

Jedna od njih je posebna boja Porschea, što je jedna od opcija personalizacije EMP-a (Exclusive Manufaktur Porsche). Teško je povjerovati da ga je sjevernoamerički trgovac procijenio na gotovo 100.000 dolara.

Zove se Urban Bamboo (ne baš prestižno) i dio je Chromaflair boje. Prepoznatljive karakteristike ove vrste laka su svjetlucavi premaz, koji donekle mijenja boju ovisno o uglu gledanja i upadu svjetlosti.

Ukratko, to je kameleon, ali puno elegantniji i jedinstven. Spomenuti Urban Bamboo kombinuje blijedo zelenu sa zlatnom i doista je bilo teško pronaći sličnu nijansu na bilo kojem drugom automobilu.


Tačna cijena? Ne postoji

Važno je da kupac može tražiti najčudniju boju u ovoj seriji i Porsche će pokušati ispuniti želju. Cijena? Svaka narudžba se razmatra pojedinačno i time također vrednuje. Dakle, ne postoji niti jedan ponavljajući iznos koji treba potrošiti na Chromaflair lak.

U Evropi je već bilo moguće vidjeti različite nijanse ove serije boja. Cijene su im se kretale od 80.000 do 90.000 eura.


Isplati li se ulagati u farbu koja košta koliko i dobar stan ? Sudeći po mnogima, nema puno smisla. Bogati klijenti ne moraju brojati svaku marku i često provode svoje snobovske ideje, jer si to mogu priuštiti.

Na neki način, odlučiti se za takav lak je hrabro. Da dođe do manjih ogrebotina ili oštećenja karoserije, korekcije boje bi bile puno skuplje od onih za osnovnu paletu.


(Automobili.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.